tisdag, oktober 23, 2012

Snäcka och lok

Jag var på väg mot toaletten, gick genom Berwaldhallens foajé, markplanet. Från våningen ovanför hördes musik. Det var väl nån slags kvartett som satt och övade. Ibland gör de det i foajéerna, det kan röra sig om att annat pågår på scenen och de därför inte kan hålla till där, att de är för många för att vara i ett övningsrum, eller så sittter de i övre foajén helt enkelt för att de gillar det och tycker att ljudet är bra. Jag har aldrig frågat. Det låter bra.

Musiken jag hörde var den som spelas på julafton i den där Jultomtens verkstad, stället där leksakerna marscherar in i säcken (4:18 in). Men det jag hörde - fast det var samma musik - lät inte riktigt som på julafton. Det lät lite mera ...

... snäcklikt.

Va? Vad tänkte jag nu? tänkte jag. Jag funderade lite. Jo fan, den versionen  jag hörde på väg mot toaletten lät mer som en snäcka. Skumt! Jag funderade på hur jag uppfattade tv-versionen, den på julafton. Hmm, den låter ju som ett litet ...

... lok.

En snäcka - vad fick jag det ifrån? Ingen aning. Ett litet lok - fick jag det från att det handlar om leksaker där? Kanske, men när jag tänker på saken så känns det som att den versionen ska vara som ett litet lok. Ett med vassa kanter, nytt och inte nött.  Sen tänkte jag vidare på snäckan och fick revidera den lite grand: en mussla ska det vara.

Finns det nåt namn på såna tankar? Nån diagnos? Jag vet att vissa kan kan omsätta ord till färger, så kanske det här är nåt liknande. Vem vet, kanske rörde det sig bara om flyktiga tankar i mitt huvud, nån slags inbillning bara.

7 kommentarer:

Clam sa...

Enkel diagnos. Du lider helt enkelt av moluskulosis.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Ja inte lider jag i alla fall av att vara muskulös.

Clam sa...

Det handlar alltså om ett slags moluskel-osis. Man råkar få ett ostron eller nåt i örat och sedan tycker man sig höra Jultomtarnas vaktparad framföras av en skaldhursorkester. Moluskelosis. Inget att oroa sig för.

Clam sa...

korr: Ska vara 'skaldjursorkester' och inget annat

Johnny Söderberg sa...

Du slutar jag oroa mig nu. Tack, vilken befrielse. :D

Clam sa...

Ingen orsak! Vårdtagarnas tacksamhet är min belöning.

Johnny Söderberg sa...

:)