fredag, juni 17, 2005

Istiden

Just nu, när försommaren antagligen är som allra skönast, kan man ta och slänga blicken sisådär 200 år framåt i tiden. Då, om forskarna är på rätt spår, ligger ekarna illa till, precis som mellan 14 och 1800-talen, det var då den förra "lilla istiden" regerade.

Jag läser i DN att den "lilla istiden" kan vara på gång om 200 år - kanske tidigare än så om det vill sig illa - om golfströmmen stannar. Vi som bloggar just nu klarar oss nog, men skänk en tanke på de stackars 2205-bloggarna där de sitter framför nedisade tangentbord och huttrar - diskuterande viktiga ämnen.

För att ge våra ännu ofödda olycksbröder och systrar en break har jag suttit och utarbetat en idé, en lösning som bygger på ordens allt viktigare roll i samhället: Ordet är golf (på engelska, gulf), vilket betyder havsvik, bukt.

Vi spränger helt enkelt ut en jäkla massa bukter och vikar längs hela kusterna. Detta kommer att göra så att det skapas stora virvlar i dem, som tack vare centrifugalkraften fungerar som pumpar. Detta bör hålla golfströmmen igång.

Så kära framtidsbloggare, när ni sitter framför ert (nu helt plötsligt varma - ja, jag ändrade ju nyss framtiden) tangentbord och bläddrar fram till
"Waybackmachine" och ser vem som kom med lösningen. Skänk då en tanke till mig, er räddare, och lägg en blomma på min grav.

[ Ett annat alternativ som bygger på ordens betydelse, fast på ett mer uppenbart sätt, är att vi kastar alla golfare i havet. Det skulle möjligen också funka. Det skulle kanske värma upp vattnet tillräckligt. Men denna idé spricker ju pga att vi antagligen får en borgerlig regering nästa gång. Och den borgerliga alliansen skulle nog inte drömma om att dränka golfarna; man biter inte den hand som föder en. Reinfeldt och gänget skulle möjligen vilja dumpa de långtidsarbetslösa i havet.]

Inga kommentarer: