tisdag, december 14, 2004

Min engelska

Hade just en pratstund med kördirigenten Tõnu Kaljuste. Det var ett samtal som inbegrep taxibilar och solistloger - ja, jobbsnack om man jobbar där jag jobbar......på engelska. Alltså:
Vad har jag för problem?!

Vad är det mig mig och engelska? Jag har inga problem alls med att förstå. Men varför är jag så usel på att prata? Man tycker ju att om man förstår orden så borde man väl kunna framföra dem också. Men det funkar inte, inte bra i allafall; knaggligt.

Jag minns att jag tänkte samma sak när jag var på träningsläger i Santa Barbara. Jag bodde några veckor hos en familj. Jag var 14 år då, och en gång frågade de mig vad min farsa jobbar med: "Ööööh..he..öh..work...railroad" var svaret jag klämde fram. Det stör mig än. Men som sagt var så var jag medveten om läget redan då, så:

Var finns utvecklingen?!

Nej just det, den finns inte. Varför? Dumhet? Blyghet? Vad det än beror på så är det störande. Det är nästan så att jag önskar att jag blevo kidnappad av engelska terrorister. Ingen i min närhet känner riktigt för att betala lösensumman, så jag blir kvar hos dem ett par år. Jag börjar prata engelska.

Inga kommentarer: