torsdag, januari 20, 2005

Kidnappad

På tal om kidnappning. Jag funderade på hur det skulle vara om jag löpte risk att bli kidnappad, att jag var så rik. Låt säga att jag fångade Palmes mördare och fick kvittera ut 50 miljoner spänn, och därmed blev omskriven i pressen som "den rike", och därmed blev lovligt byte.

Hur fan skulle man göra för att undvika kidnappning, eller utpressning, hålla skurkarna borta? Jag har funderat på att man kanske skulle sprida ut ett rykte, säga till media att man på något vis har "låst" pengarna. Att man har låst dem i en stiftelse eller nåt, att man har givit dem order om att pengarna bara betalas ut som en lön, typ 30 tusen i månaden. Och att om större uttag skulle göras så skulle detta endast vara möjligt om alla nära släktingar var närvarande vid själva uttaget.

Nåt i den stilen, att skurkarna skulle göras medvetna om att det inte var nån idé liksom. Men det skulle antagligen spricka på att brottslingarna inte följer media, att de inte fattar att så är dealen; om man blevo kidnappad - eller att en anhörig skulle bli det - blir ett jäkla hallå när kidnapparen märker att det inte går att få ut pengarna.

Inga kommentarer: