tisdag, januari 18, 2005

Min inre vitnos

Att de flesta vakter innerst inne vill vara poliser är en myt. Titta bara på mig, jag har då aldrig haft några såna funderingar. Men nu visar det sig att i valet av bloggnamn, stationsvakt (min gamla yrkestitel), har på ett smygande freudianskt sätt orden aina, ainas och aino smugit sig in. Och vad dessa ord betyder på Rinkebysvenska vet ju alla; polis.

Håkans program "Combograms" visar hur många ord det ryms i ett ord eller bara i ett gäng bokstäver. Ur namnet "stationsvakt" kan man plocka 849 svenska ord (om nu "vot" är ett ord). Skönast är väl ändå "vitnos" tycker jag.

Och faktiskt, Håkans program är mer användbart än han kanske tänkte sig - som bloggnamnsgenerator. Tänk så här: du har din egen blogg och du vill skaffa dig ännu en. Men nu är det ju så att du har liksom lagt ner hela din själ och identitet i namnet - du vill inte släppa det helt och hållet. Men ändå vill du ha en till. Jamen då kör du ju namnet genom "Combograms". Ta t.ex
"Gärningsmannaprofilen", vad kan det bli för ord? Jo:

"aforismerna" - Enligt
Nationalencyklopedin betyder aforism: "kärnfullt formulerad reflexion eller iakttagelse, gärna uttryckt som ett tänkespråk eller en lärosats". Inte dumt, eller hur. Eller varför inte: "Läsminnen". Eller varför inte: "Mafiosi". Alla bra bloggnamn. Eller inte. Ni fattar grejen i alla fall.

Så om det dyker upp en blogg som heter "Vitnos" eller "Satanist", ja då kan det vara jag. Och om ni stöter på bloggen "Fingret", då är det säkert Bengt som även har "Frihetens Vingar".

Inga kommentarer: