tisdag, mars 08, 2005

Kvinnodagen

Jag satt och bildgooglade (japp - min favoritsysselsättning) på kvinnodagen. När jag bildgooglar kan jag lika gärna skriva "8383" som "#1" som "kvinnodagen". Det är inte så noga egentligen, målet är att hitta en bild som verkar intressant att dyka in i; intressanta googlebilder skyltar rätt ofta för intressanta sidor - ofta alltså - inte alltid. Av någon anledning hamnade jag hos MUF i skaraborg, och där läste jag (under parollen "Enjoy Capitalism"):
När vänstern talar om att krossa kapitalismen, talar de egentligen om att krossa din frihet. Det ser vi tydligt redan i dag: de förstör dina skyltfönster, bränner dina gator och kastar sten på dig. Gång på gång slår de som säger sig vilja avskaffa kapitalismen sönder stan. Maskerade med rånarluvor, utrustade med gatstenar, iklädda tröjor med porträtt av massmördare.
Den dagen jag - ärver/jobbar ihop/MUF ger mig - tillräckligt med pengar att enjoya, så skall jag skriva under på det. Men fram till den dagen jag blir ägare till ett eget skyltfönster så bryr jag mig inte särskilt mycket - kanske till och med står där och fotar och småler. Så cynisk är jag.

Inga kommentarer: