tisdag, mars 01, 2005

Å nej, inte en sån där lång post igen

När man ser att jag har skrivit något långt kan man ana att det bara är självterapi det handlar om. Att blogga i stället för att lägga sig på analyssoffan, ja det är det vi fattiglappar får ägna oss åt. Men det där med fattig kommer jag till snart. Jag börjar med korsbloggning.

Jag vet inte vad man annars skulle kalla det annat än korsbloggning. Det jag menar är att man bloggar om något någon annan har skrivit, och då gärna när denne andra har skrivit något om en själv. I det här fallet
skrev Emma om något jag hade postat om, och nu nämnde jag ju henne och länkade dit. Detta är ju naturligtvis väldigt meta och gör det antagligen jobbigare för nybörjarbloggare att kliva in i blogg-garderoben (from nu: bloggoroben), men det är svårt att låta bli.

Jo, Emma skrev att
Natalia Kazmierska skulle få en slant av nån tidning om hon vek ut sig; "Inte för mindre än en halv mille" kontrade då Natalia för att skrämma bort dem, men de kontrade då med att starta en insamling för att få ihop den halva millen. Emma tyckte att man borde samla ihop en ännu större summa och ge´na om hon sket i att vika ut sig, och lade till: "Man kan också be en stilla bön om att inte allt går att köpa för pengar".

Och då kommer vi till "fattig". Kan allt köpas för pengar? Troligen inte allt men ganska mycket. Om någon tidning mot förmodan skulle erbjuda mig en massa pengar om jag vek ut mig, hur stor summa skulle det krävas för att jag skulle tacka ja?

Antagligen inte många kronor, för så är det ju: ju fattigare man är desto billigare måste man sälja sig. Man måste ta en del saker med i beräkningen. T.ex - hur skulle barnen reagera? Jag menar mina egna barn - att utviket möjligen skulle skrämma andras barn behöver man inte ta med i beräkningen. Hur skulle ens arbetsgivare ta det? Sparken? Kanske. Jag tror jag lägger mig på 25 000, det känns rimligt.

Kanske kunde man samla ihop dessa tjugofem tusen för att jag skulle låta bli att vika ut mig. Det kunde det väl vara värt. För egentligen finns det ju inget som hindrar mig från att fylla hela bloggen med nakenbilder på mig själv, och varva dem med Google Ads. Ingen skulle kunna säga något om det. Hur min besöksstatistik skulle reagera är en helt annan fråga. Men se det tills vidare som ett hot.

Inga kommentarer: