torsdag, april 28, 2005

Casanova i onödan

Ibland gör man saker helt i onödan, som att blogga till exempel. Men jag kommer till det. Jo, jag läste en artikel om kondomens historia på svt.se, och där dök namnet Giacomo Casanova upp. Om nån trodde att rubriken till den här posten hade något som helst med mig att göra så kan jag direkt dementera det: någon mindre Casanovig typ än jag går inte att hitta.



Jag bild-Googlade i alla fall på denne Bellmans-samtida häradsbetäckare för att kolla hur han såg ut. Jo, han såg ju prydlig ut, och det fanns både ungdomsbilder och bilder på Casanova som gammal. Då kom jag på att jag borde kolla in Donald.

Donald Sutherland har ju faktisk spelat Casanova i en Fellini-film. Jag har sett den för länge sedan och har för mig att jag gillade den (jag gillar i och för sig allt som Donald Sutherland gör). Tanken var att jag skulle jämföra de tre: unge, gamle och Donald-Casanova - för jämförandets skull. Jag gillar att hålla på så.

Då kommer vi tillbaks till det som var i onödan. När jag letade efter Donaldbilder hittade jag en sida som gjorde min post helt onödig:
jämförelsen var redan gjord (på tyska).

Men jag matar ju bloggen med ord ändå - och den såg hungrig ut tycker jag.

Inga kommentarer: