fredag, april 08, 2005

Jag - en av punkarna

Image hosted by Photobucket.com

I en Blind Höna-post berättar Jonas om affärstidningen Attention, som han har skrivit en artikel i. Han har naturligtvis skrivit om bloggning.
I senaste numret av Bonniers nya affärstidning attention (ute i kioskerna idag) har jag skrivit vad som nog i alla fall är den hittills längsta artikeln om bloggfenomenet i svensk press. Det är ett försök att vidga bilden av bloggar som "nätdagböcker". Första uppslaget ser du ovan.

Det stämmer nog att det är det längsta hittills, och såklart det mest initierade. Jag har tidningen i min ägo (om det fortfarande hade varit påsk hade jag nog skrivit äggo). Så jag bläddrar lite. Jag ser att han pushar för både Nyligen och Sweblogs, vilket är bra - ju fler som får upp ögonen för pingsajterna desto bättre är det. Så har han intervjuat Emma, som bland annat säger:
Bloggen är ett bra sätt att samla sina tankar. Ingen behöver läsa vad jag skriver - som inte vill. Men samtidigt öppnar man upp för sin inre värld - låter andra ta del av allt man tycker, av bra saker man läst och sett.

Saras LÓreal-affär beskrivs också, och Alicios Faktum-granskning. På det hela taget täcktes det viktigaste om blogosfären upp. Ja ja ...allt detta skrivande, bara för att visa upp en bild (scannerlösa jag fotograferar av tidningar...suck) ur tidningen:

Image hosted by Photobucket.com

Nu gäller det väl att leva upp till det där photoshoppandet också. På tal om det så nämndes Moderskeppet också. Och på tal om min rubrik så är artikelns rubrik: "Bloggarna är de nya punkarna".

Inga kommentarer: