lördag, april 02, 2005

Small press expo (SPX05)

Det är Clara Johansson på bilden. Hon går på serietecknarutbildning. Hon och andra från utbildningen ställde ut/sålde sina alster på kulturhuset idag. Det var något som kallas Small press expo (SPX05). Jag känner henne lite, och det var därför vi gick dit, jag och några.

Det verkar vara en grym återväxt på serietecknare i Sverige. Hur många som helst är hur bra som helst. På expot påträffades också ett par mer namnkunniga serietecknare: David Liljemark och Coco Moodysson. Dessa två säljer rätt bra kan jag tänka mig, eller borde göra det åtminstone.

På tal om återväxt så talade jag med en av deltagarna på expot. Jag undrade lite över varför de stora dagstidningarna dras med trista serier år efter år, och inte ger de svenska och kanske lite mer orginella chansen. Han sade att t.ex Fantomen (Svd har jag för mig), den betalar de typ 120 spänn i veckan för. Då kan man ju förstå varför de svenska inte når ut.

Vissa når ju ut förvisso - Elvis och Rocky är ju superkändisarna (i alla fall för oss stockholmare). Jag tänkte att Clara (som tecknar så superskönt), hon måste också nå ut. Nu har jag ju inte sådär våldsamt många läsare, men det är ju alltid något. Så till nästa post skall jag fotografera av (har ingen scanner) hennes lilla album "Betjänten och den disige mannens släkt" och lägga upp den.

Inga kommentarer: