onsdag, maj 11, 2005

Oförbätterlig

Jag brukar vurma för tanken på att man ska få nya chanser, att när man avtjänat ett straff så är man nere på noll igen. Så jag hävdar alltid att fängelsedömda visst borde få bli poliser - de har ju avtjänat sitt straff, är nere på noll. Men jag vet inte längre. Jag börjar tänka att vissa människor ändrar sig nog aldrig. Läs vad jag läste i Aftonbladet:
Enligt vad Aftonbladet erfar är den unge mannen känd av polisen för en misshandel för några år sedan, men ärendet togs över av de sociala myndigheterna eftersom mannen då var så ung.
I samband med händelsen stängdes han av från sin klubb i ett år.
- Det var flera grejer som gjorde att han blev avstängd. Han var med och snodde en vattenflaska från en liten kille som de kissade i, säger en källa.
För några år sedan umgicks kampsportaren i kriminella kretsar.
-Det var ett gäng som höll på med bilinbrott och sådant. Men på slutet har han skärpt sig, säger en bekant.
Sedan han (kampsportaren som han här kallas) slutat med sånt så blev han "ett aktat namn och en förebild för de unga". Och sedan sparkade han ihjäl en kille på gatan.

Förresten tror jag att det är en av de största myterna som finns, att vilsna, våldsamma, misshandlande ungdomar blir fina och skötsamma bara de börjar med boxning och kampsport. Jag vet att kampsport nog lär en ödmjukhet och respekt och diciplin och så. Men:

Någon som pissar i en lillkilles vattenflaska, en sån person visar att han totalt saknar förmågan att sätta sig in i hur någon annan känner. I ett sånt beteende kan man - ja redan där - skymta en framtida dödsmisshandel. En sån person är oförbätterlig.

Fast det är klart (som det stod i artikeln): "
Han missade SM. Det tog honom väldigt hårt".

Inga kommentarer: