onsdag, juni 29, 2005

Slicklapp

Att jag inte jobbade på mitt normala jobb idag blev fullt uppenbart när dagens samtalsämnen så sakta utkristaliserade sig. Någon hade hört någon nämna ordet "slicklapp", och så var diskussionen och spekulationerna igång.

-Vad är en slicklapp?
-Amen de fatta'ru väl?
-Funkar inte gladpack'rå?
-Hö hö - gladpack.
-Ha ha - funkar det inte med en gammal väktarrapport?
-Du kör väl med slicklapp?
-Ta're i arslet.

Och så vidare, och så vidare. Jag måste tyvärr erkänna att jag deltog i spekulationerna. Vi kunde inte kolla upp saken, för där råder ett slags internet-vakuum; endast Hotmail, Expressen och Aftonbladets små gulliga krypin på webben tillåts, och chansen att hitta något om slicklappar är väl inte särskilt överhängande där.

Jag fick vänta tills jag kom hem för att stilla min (och vid det här laget - er) nyfikenhet. Såhär ser den ut:



Och såhär säger Vårdguiden.se om saken:
Om du ska ha oralsex med en kvinna kan det vara bra att använda en slicklapp. Det är en tunn gummiduk som läggs på underlivet. Det kan låta lite osexigt och konstigt, men det är ett bra skydd mot könssjukdomar. Klamydia, gonorré och herpes är de vanligaste sjukdomarna som smittar via oralsex. Det kan vara svårt att få tag på färdiga slicklappar i Sverige, men du kan göra en själv genom att klippa en torr kondom. Klipp av toppen och klipp upp sidan, du får då en fyrkantig lapp som du kan använda. Gladpack är inte bra att använda eftersom det har små hål i sig.


Ej att förväxla med backslick eller slapstick.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan man inte klippa bort cirka halva kondomen och ta på resterande del på tungan??