fredag, november 11, 2005

Jag rasterbatade

Jag har alltid gillat idén bakom Rasterbator. Har alltid fått små fantasier om hur jag gör enorma, nästan tapetliknande tavlor. Men det har liksom inte varit läge - min gamla lägenhet var redan fullsmockad med masker, uppspikade pinnar, en och annan barnteckning; jox helt enkelt.

Men nu har jag flyttat. Nu har jag idel stora tomma väggar som måste fyllas upp. Jamen okej, jag gör väl en testbild nu då, tänkte jag. Så jag gick till stället man går till om man vill hitta fina bilder:
Musselsoppans Vänner, och sparade ner den här bilden.

Sedan körde jag bilden genom programmet. Jag valde åtta A4:or, det fick räcka. Sedan klippte jag ut dem - vilket var ett trist och drygt jobb, och satte mig på golvet och började pussla ihop dem.Det blev rätt hyfsat till slut tycker jag. Det är också möjligt att jag kunde ha varit ännu mera noga. Jag skulle förresten kunna ha använt färgat papper när jag tänker efter. Såhär ser den ut, placerad ovanför min säng:Och såhär ser den ut lite närmare sett:Nu vet jag i alla fall att det funkar. Mina nästa rasterbationer ska bli (på dotterns inrådan) en Rocky Horror-affisch. Yngsta sonen funderar på en Ebba Grön. Jag får se.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så duktig Du är Johnny! Bra tips om man vill förstora och göra egna "tavlor". Ska Du inte rasterbata bild från "Det sista äventyret" också? Du verkar ha plats på väggarna, eller är de fyllda nu?
Mvh, Agathe

Johnny sa...

Agathe: Väggarna är fortfarande ganska tomma. Det ser luffigt ut annars.

Anonym sa...

Bra film: Gycklarnas afton med åke Grönberg och Harriet Andersson. Snacka om att ge svartsjukan ett ansikte! Utomordentligt spel av Åke G. Fin röst hade han också! Tyvärr misstänker jag att han dog i förtid p g av alkohol o dyl? Vet du, Johnny?

Anonym sa...

Hujedanamej...Inte nu IGEN!!
Det var jag, Molly Ginger
bör nog pekas åt ned finger...

Johnny sa...

Molly: Vet inte. Jag antar att alla gamla skådisar tankade rätt hårt.

Jag pekar med hela handen. :-)