tisdag, februari 21, 2006

Gå i fängelse

På väg hem från jobbet igår stod jag en stund på Pocketshop och bläddrade i böcker. Fastnade i "Hinsehäxan" - skriven av en gammal kåkfarartjej. Verkade intressant - fängslande rentav.

Senare på kvällen var det dags för
"Prison Break" - en tv-serie om svårigheterna med att rymma från Fox River State Penitentiary. Jag gillar serien. Peter Stormare är bäst, mest för att han inte spelar riktig blådåre, som han brukar, utan för att han spelar lite dum-ond-snäll, sådär som folk är mest - lite tröga sådär.

På morgonen därefter (i skrivande stund) hittar jag
en liten fängelseslang-ordlista i Aftonbladet. Inte mycket stod det där - läs denna istället. Många nyttiga ord där. Om du till exempel skulle hamna i amerikansk finka nån gång, då kan det vara bra att veta i förväg vad du ska svara på en inbjudan till insidan av en "Hot Rail".

Fängelse är alltså poppis. Fängelse är det nya svarta (om du inte sällar dig till Aryan Brotherhood - för då är det det nya vita).

Nu blev jag långrandig, men det är i alla fall bättre än om jag hade varit tvärrandig, för då hade jag kanske inte kunnat skriva över huvud taget. Jag avslutar med en bild på bröderna Dalton som de såg ut i Lucky Luke, respektive i verkligheten.



---
Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: