torsdag, mars 23, 2006

Kvartssamtal

Nu för tiden har kvartssamtalen bytt namn till utvecklingssamtal. Det är bättre, för när jag var liten störde jag mig alltid på att samtalen var längre än en kvart.

Varför känns såna alltid som små rättegångar? Jag kände så när jag var liten, och nu när jag är vuxen och går med mina egna ungar känner jag fortfarande likadant. Det spelar ingen roll om det gick/går bättre eller sämre med skolarbetet för tillfället. Det känns och kändes ändå som rättegångar.

Nu för tiden är jag ofta äldre än fröknarna, och borde därför ha nåt slags psykologiskt övertag, men likförbannat krymper jag ihop där på den anklagades bänk. Att fröken sade/säger att allt är bra spelar ingen roll - när jag går ut därifrån känns det som att jag muckar från häktet (om jag nu kan föreställa mig det).

Idag ska jag på utvecklingssamtal med den yngste. Innan dess måste jag bada och raka mig och sätta på mig fina kläder. Man vill ju inte att domaren ska tycka att man ser skurkaktig ut. Det gäller att ge rätt intryck. Kanske slipper jag undan den här gången med.
---
Andra bloggar om: , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Utvecklingssamtal är ett fånigt namn på "kvarten". Det finns ju inget utvecklande med det samtalet. Kan ju byta namn till Påpekningssamtal.

CV sa...

Jag tror att det var just på utvecklingssamtalen jag märkte att sönerna faktiskt kommit till en bra skola med professionella lärare. Plötsligt kändes det på dessa samtal som om vi var tre personer med respekt för varandra som satt där och diskurerade hur sonen skulle få ut mesta möjliga av sina studier. Sonen ifråga, läraren och jag, föräldern, var tre parter som var likvärdiga och som respekterade varandra.
Så det finns skolor där dessa samtal fungerar på annat sätt.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

jo, det finns en mening med namnbytet, det ska pratas om utvecklingen, synd att du träffat fel lärare!

Anonym sa...

sussi: Ibland är det så.

cv: Faktiskt är det inget fel på varken skolan eller lärarna - det är situationen som är småjobbig.

dot: Jag har jag inte - det är nog jag själv som är låst i utvecklingen. Lärarna är bra.

Anonym sa...

sandra: Shit!! Det gjorde du nog - vid ett-tvåtiden typ.

Anonym sa...

men - hur gick det då - på utvecklingshalvtimmesellerenkvartsamtalet????

Anonym sa...

hedgehog-sare: Å, det gick bara bra. :-)

Anonym sa...

sandra: Just det. Ropa nästa gång.

Anonym sa...

Sandra: Ja gör det!

Anonym sa...

På tal om kvarts-samtal så finns det ett roligt ord på tyska som uttalas "kvarts" men som jag inte vet hur det stavas. Det blir roligt i sammanhanget för det tyska ordet betyder 'skitprat, rappakalja.'

Anonym sa...

ban~ken: Faktiskt, på kvartssamtalen är säkert bara just en kvart nyttigt - resten är rappakalja.