måndag, mars 20, 2006

Wordpress?

Sedär, nu funkar Blogger igen, men säkert bara för en liten stund. Jag har under tiden suttit och kikat på Wordpress (ivrigt påhejad av Mattias). Wordpress ser väl trevlig ut och så, men vad jag kan förstå så kan man inte ändra på något i de färdiga templatesen - i alla fall inte om man kör utan eget webhotell). Jag kanske har fel?
---
Andra bloggar om: , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Japp, du har fel. Jag har ändrat hur mycket som helst i mina och de ligger direkt på webben.

stationsvakt@gmail.com sa...

anna: Du har ju träffat mig, och vet att jag är rätt osmart - jag har letat och letat efter ställen att redigera på. Har inte hittat.

Anonym sa...

På wordpress.com är man relativt låst, ja. Wordpress som fristående verktyg på egen domän är en annan femma.

Anton sa...

Säger som patrik. Och jag har en blogg på wordpress.com och en på blogger.com. Om man vill kunna ändra i koden är blogger bättre, i alla andra fall wordpress. Dessutom måste wordpress-bloggarna vara bättre kodade eftersom jag får väldigt många tusen fler besökare fråg Google på den bloggen...

Anonym sa...

patrick: Får se hur jag gör. Att sätta sin egen prägel tycker jag är viktigt.

Agaton: Jo, Google gillar nog Blogger bättre.

Anonym sa...

Vill man ändra så är Wordpress absolut bäst, om du har det på egen server. Smidigt att installera/skapa/ändra olika teman och även plugins, som det finns massor av.

Däremot är Wordpress.com lite låst.

(detta har ju skrivits i tidigare kommentarer, men jag vill vara säker på att ni inte blandar ihop de olika Wordpressarna ;) )

Anonym sa...

Oj, titta på blogsome. Där är det inte låst att ändra i utseendet. Tvärtom det är hur lätt och flexibelt som helst!

Anonym sa...

wirf: Tack. Efter ett tags tittande lärde jag mig skillnaderna. Jag läste också att de ska släppa taget lite om .com-wordpressen, och så småningom tillåta egna ändringar i template.

dot: Jag såg det - och ska försöka minnas det nästa gång Blogger kör ihop sig. tack.

mrdantefontana sa...

Jag är lite småtrist som säger: Behåll blogger!! Det ordnar snart upp sig skall du se. Faktum kvarstår (om de nu löser upp knutarna inom kort) att blogger slår all på fingrarna då det gäller online-blogging. Jag har testat både blogsome och wordpress.com. De har inte en chans! Glöm dem. Om man inte lägger över sina prylar på egen server finns alltså endast alternativ.
Vi får bara ha lite tålamod...

Anonym sa...

Ja, alltså, det är ju blogsome och wordpress jag menar. Där har jag inte mindre än åtta bloggar, om jag räknar med dotterns två. Jag gillar det!

Anonym sa...

mrdantefontana: Det tålamodet är hårt prövat nu. Men knutarn är i alla fall på väg upp.

anna: Jäklar vad många. Hur hinner du göra annat än att blogga?

Anonym sa...

Hur menar du, annat?

Anonym sa...

anna: Annat än att blogga - leva.