onsdag, september 27, 2006

Vad ska polisen tro då?

Polisen jagar rånare. Polisen får för sig att det är Jim, sjutton år gammal, som är rånare. Åtminstone vill de kolla upp saken. Det vore ju tjänstefel om de inte gjorde det. De kör efter moppen som Jim färdas på, men Jim stannar inte - han gasar på för att undslippa sina förföljare.
Men jakten blev kortvarig. Efter bara några sekunder tog Jim och kompisen av vägen och ner mot ett dike. Polisen körde efter och rakt in i mopedens bakdäck.

Sen, morgonen efter, sitter Jim i sjuksängen. Han skadade sig och det är jättesynd om honom. Han var bara på väg från ett scoutmöte, och polisen mejade ner honom. Jims pappa står i tv-rutan och är inte glad han heller: Nu ska polisen polisanmälas.

All rapportering går ut på att Jim är en fin kille, medans poliserna är skurkar. Att Jim försökte fly från polisen för att hans moppe var trimmad verkar mindre viktigt. Men vad skulle polisen ha gjort då? Skulle de ha låtit någon de tror är en rånare fly? Särskilt när det är uppenbart att den här vill absolut inte att polisen ska få tag i honom.

Hela grejen ska ju vara att man stannar när polisen vill att man ska stanna. Gör man inte det - vad ska polisen tro?

---
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

malin sa...

Skönt att någon reagerar precis som jag på hela den där historien.

Anonym sa...

malin: Vad bra. Det finns säkert elaka poliser, men vafan, man får ju utgå efter att de bara gör sitt jobb.