tisdag, november 07, 2006

Alla är bloggare, fast de flesta har ingen dator

Egentligen finns det sex och en halv miljarder bloggare, men det är bara de som har tillgång till en dator som syns. Alla bloggar ju - inom sig. Man tänker en tanke eller ser någonting. Man låter tanken mogna, ofta helt omedvetet, och resonerar med den en stund. Ofta kommer man inte fram till något, men ibland klarnar det - en liten inre uppenbarelse.

Tanken (eller uppenbarelsen) lagras däruppe i den gråa köttklumpen. Är det en strötanke kan den ju ligga där och skräpa tills den bryts ner av den allmänna entropin, men är det en riktigt fin tanke, kanske en viktig observation, då kanske man förmedlar den till andra, muntligen.

Men ni vet hur det funkar med viskleken. Jag viskar "Skärgårdsdoktorn" till dig, men du hör "Stjärthålsdoktorn". Du viskar vidare till nån annan - som hör "Schack i datorn". Och så vidare, och så vidare. Viskleken är ingen bra metod att förmedla kunskap. Det nedskrivna ordet däremot - bloggandet - är bättre. Därför är det synd att de flesta bloggare därute är datorlösa.

---
Andra bloggar om:
Pingat på Intressant.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Morning has broken... Men alltså, jag har nu ansträngt min "grå köttklump", men... VAD är den "allmänna entropin", Johnny?
Är det detta som kallas fikonspråket? Bloggspråket? Men jag fattar f ö vad du menar, att vi alla är bloggare inom oss. Bra tänkt! Hehe... det finns ju ett uttryck: ordbajsare... men du, bli inte det!! Det gäller oss alla.
M v h Molly "Kryss i taket" Ginger.

Johnny sa...

Molly: Jag kan inte riktigt förklara entropi, men jag förstår själv vad jag menar. Är inte det huvudsaken? ;-)

Anonym sa...

Hej. Jo visst, men... Du vill väl ändå få ut ditt budskap?
Är du medveten om din charm? Den (charmen) gör det svårt för oss att argumentera... Man känner hur smilet rycker i mungipan...
M v h Molly Ginger.
Så länge det bara är smilet... Nu vet jag inte riktigt vad jag själv menar...

Johnny sa...

Molly: Tack, det var snällt sagt. Men budskap - det har jag inget. Min blogg är som att röka: man drar in en post, sedan blåser man ut den (och funderar om ifall snus inte är ett bättre alternativ).

Anonym sa...

Pip pip. Jag har aldrig rökt.
M v h Molly Ginger.

Johnny sa...

Molly: Good for you.