onsdag, november 22, 2006

Trist med självkritik

Ämen skärpning för fan! Nu har jag suttit och skrivit tre helt olika poster på raken, och efter ungefär en decimeter text har jag deletat dem åt hevete, alla tre. Posterna har handlat om tre skilda ämnen, så det har inte handlat om vilken utgångspunkt jag ska välja eller nåt sånt, utan bara om att jag har tyckt det jag har skrivit har varit skit.

Håller jag på att bli självkritisk? Hoppas inte det. Hellre tio blahablahä-poster, än en kissnödig. Om man börjar tänka så blir bloggandet trist som verkligheten. Verkligheten består alldeles för mycket av kissnödighet och brist på spontanitet.

Det är ett råd till den som läser det här - men främst ett råd till mig själv: Hellre dåligt, felstavat, felsyftat och osammhanhängande - men med fantasi, än fint och trist. Alltså, släng inga poster.

---
Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

la reina: Var finns dina texter?

Coola Morsan sa...

Helt okej med självkritik, men man behöver ju inte radera eller revidera för det. Man kan stå för sin verklighet också, att den är ojämn, att den inte flyter på, att den inte alltid är så jäla kul och ibland inte ens känns verklig.
Min egen dag idag är helt overklig.

Anonym sa...

cm: Ja, haha, jag såg det. :-)

crrly sa...

Skulle aldrig falla mig in!

Anonym sa...

crrly: Det betyder att du cencurerar omedvetet. ;-)