onsdag, december 27, 2006

Besökare

En ströbesökare som har googlat sig fram till mig räknar jag inte riktigt som en besökare. Jovisst, på statistiken blir det ju en besökare, men oftast är det nog nån som bara susar förbi.

Besökare som kommer via Nyligen, eller kartan - det är fina grejor det. De är som gäster i mitt hus.

Det är faktiskt skillnad på besökare och besökare, åtminstone tycker jag det. Men det verkar inte Bloggtoppsraketen Ronny tycka.

Men vi är alla olika. Vi ser saker på olika vis. Okej, om jag kände på mig att det jag skrev skulle beröra en stor massa människor, då skulle nog även jag vilja locka till mig dessa massor. Men jag tror att en och annan strögooglare och min närmsta del av blogosfären är ungefär vad mina ord förtjänar.
---
Andra bloggar om:
Pingat på Intressant.se

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hur trivs du med Beta? Du vill inte byta tillbaka? Annars måste något göras åt den här mobbingen jag utsätts för. Minns mitt namn, för guds skull! Och fast jag har googlekonto får jag sällan logga in och definitivt inte visa min profil. Eländes skit är det.

lisa sa...

Vill man vara lite elak, och det kanske man vill, så undrar jag mest varför folk får besökare som de inte förtjänar. Alltså stor mängd besökare till ord som kanske inte är så där... värst värda en sådan mängd besök. Men då syftar jag inte på din blogg.

Anonym sa...

salt: Det går tyvärr inte länge att byta tillbaks. Du får helt enkelt leva med att ständigt bli bortglömd.

Anonym sa...

lisa: Åjo, priodvis lever jag bara på att jag har en stadig besöksskara.

Anonym sa...

asch, den var ju jobbig som bara den att läsa dessutom.

han får gärna ha mest besökare på hela internet men jag kommer ej tebax.

fast att bara räkna återkommande besökare skulle få mig deppig ;)

jag räknar alla som besökare, även om majoriten inte stannar längre än en sekund.

Plastfarfar sa...

Skrämmande. Jag provade tjänsten på min testblogg och fick fler besök dit över lunchen än jag kan få på flera dar till den seriösa. Killen inte bara skriver och designar som en kratta, han fuskar också.

Går sånt att komma åt?

Plastfarfar sa...

Det här är ju löjligt, Johnny. Han snodde din Rudolfbild utan att credda och är väl den enda på hela Bloggtoppen.se som har fått sin blogg betygsatt.

Låg typ, det där.

stationsvakt@gmail.com sa...

el: Åtminstone jag brukar stanna upp längre än en sekund. :-)

pf: Du ser! Jag jag nöjer mig med dig/er kvalitetsbesökare jag. :-)

Ja jag ser - min Rudolf! Men det är okej - jag behöver ingen cred.

Anonym sa...

Inte nog med att jag inte känns igen, varje gång jag ska kommentera får jag veta att det är en säkerhetsrisk. Och jag har sänkt min säkerhetsnivå, men det verkar inte hjälpa. *knorr*
Varför är du inte tillförlitlig, så säg?

Anonym sa...

Tröttsamt med blogspot, det går ju inte att trackbacka :-(

Förra kommentaren så fick jag skriva i säkerthetsbokstäverna 4 ggr innan det blev godkänt, jag måste vara en riktigt oönkvärd bloggare :-)

Kanske ser du på något annat sätt att jag skrivit i ämnet. Jag har iaf. länkat till dig.

CV sa...

Fast det är inte så där enkelt det där med besökssiffror.
En del bloggare skriver ju om och visar videosnuttar med porr, sex och bara bröst.
Det skapar också besökare, massor från Google och liknande.
Så jag vet inte riktigt vad som är skillnaden mellan att få googleträffar eller få såna där träffar som Ronny får.
RS
kulturbloggen.com

stationsvakt@gmail.com sa...

salt: Men det där gäller samma för mig - på min EGEN blogg.

ae: De där säkerhetsbokstäverna har jag provat att ta bort ett par gånger. Men varje gång har jag blivit sönderspammad.

cv: Porrbloggandet är väl aningens mer subtilt. Kräver åtminstone lite mer än att klistra in en kod.

Anonym sa...

Att få besökarer tycker jag egentligen är rätt så ointressant. Det som jag tycker är kul är att få läsare, det tycker jag är skillnad mot att få besökare.

Eftersom jag, enligt den "obligatoriska" statistiken från webblogg inte har så många besökare tror jag att jag rätt så enkelt skulle kunna fördubbla den. Men...jag tror inte att skriva spektakulära rubriker, pinga allt till Intressant osv skulle ge mig intressanterade läsare, på sin höjd besökare.

Hur jag än läser det jag skriver kan jag inte se att jag har något så unikt, viktigt att jag behöver så många besökare egentligen.

Visst vill jag också ha besökare, men inte till priset att jag aktivt ska jobba på att få besökare, att jag ska gå och tänka på det. Och definitivt ser jag inget intresse i att få besökare på att skriva om porr i det syftet, ännu mindre få besök frå robotar, eller "vänner" som flashar in besökare. Då får det heller vara. Så j-a viktigt är inte bloggandet för mig.

Jag har hellre 15 besökare om dagen som emellanåt skriver någon kommentar, än 1500 som aldrig kommenterar något.

Åsa, e-post: zyrenna@zyrenna.com, blogg: http://zyrenna.webblogg.se/

stationsvakt@gmail.com sa...

Åsa: Grattis. För det tänkandet tyder på gott självförtroende över det egna skrivandet. Har man inte det så blir besöksantalet ett surrogat.

Anonym sa...

Hej Johnny!

Du får ursäkta att jag "lånade" din Rudolf... -men den togs bort några timmar efter, för jag hade på känn att det var något som inte stämde....
Om du läst min blogg (inte bara den senaste dagen) så hade du upptäckt att den 30 september så startade jag ett experiment med just detta du debatterar om... -läs den!!!
Jag kommer inte att kommentera mera på din sida efter detta, men jag tackar för alla besökare du "slussar" till mej genom din sida :) M.v.h / Ronny.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ronny: Blir du sur för att jag tar dig som exempel? Jag tror att massor skaffar besökare som du, och det är väl ett sätt antar jag. Om det är som du säger att det bara var ett experiment, då ber jag om ursäkt för att jag inte läste ordentligt. Men ärligt - olika färger på texten, som du har, blir lite svårläst. Du hade inte behövt ta bort bilden, för som jag skrev så behöver jag ingen cred för bilder.

Anonym sa...

Mycket tjafs om ingenting. All reklam e bra reklam å Ronny får hur mycket reklam som helst. Din sida funkar ju ungefär samma som hans "inkastar" program. Folk läser - blir nyfikna och surfar dit. Allt tack vare dej. Nästan så man kan tro ni bloggar ihop.

Ha en bra dag.

Anonym sa...

Autohits? Hur kul är det? Jag håller med Åsa i den här frågan. Att fuska sig till topplaceringar är bara lamt. Vad ger det? Egentligen?

Annica

stationsvakt@gmail.com sa...

Underdog: Med det är just så det BORDE fungera ... tycker jag.

annica: Jag vet inte.