tisdag, januari 23, 2007

Barnens teckningar, och sms

När jag åkte in mot centralen igår kväll, för att hämta dottern som kom hem från sin Londonresa, hände det sig som så att jag bläddrade bland mina sms. Jag rensade bort oviktiga och inaktuella, men vissa sparade jag.

Jag sparade dotterns, några stycken. Jag tyckte de var värda att spara. Man spar ju barnens teckningar, såna de släpar hem från skolan. De blir sen liggande i nån låda, men man slänger de inte eftersom man vet att de kan vara roliga att se på nån gång, och att de själva kan komma att vilja ge dem till sina barn, om de får några.

Barnens teckningar, om man bemödar sig att sortera dem i ordning, visar på just vilken utvecklingsnivå han eller hon låg på i tecknande stund. På de första syns bara planlösa streck. Sedan kommer huvudfotingarna. Framemot ... tja, det är väl olika, men i en viss ålder börjar teckningarna skilja sig åt. Dotterns börjar föreställa prinsessor, och pojkarnas föreställer våld och underliga vapen.

Men tillbaks till sms:en från dottern. Jag fick för mig att jag skulle skriva ner dem. Det är bara några stycken, men jag insåg att de är precis lika mycket värda att sparas på som hennes gamla teckningar. Att jag skulle få tillåtelse att skriva ner de i bloggen är antagligen inte att tänka på. Men någonstans vill jag spara dem.
---
Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag har också sparat en del av mina barns sms, dock bara i telefonen - som börjar bli full. Det borde finnas en tjänst dit man kunde skicka dem för lagring, ungefär som flickr fast för sms, liksom. Du som är så bra på att luska upp sånt, finns inte det?

Anonym sa...

Men, visst hade hon en blogg? Med skisser?

stationsvakt@gmail.com sa...

ö-helena: Jag försökte luska. Problemet är väl att det finns så många olika system. Dessutom är ju ofta meddelandena så korta att man kan skriva ner dem.

desiree: Jo, men hon tröttnade. Som så många andra.

Anonym sa...

Gör ett konstverk av dem på en sida ungefär som den där du har sparat roliga wv-captchas. Det kan hon väl knappast protestera mot? Så kan du ge konstverket till Nordiska museet så har du/ni en bra anledning att besöka det med jämna mellanrum, trots det återinförda inträdet.

stationsvakt@gmail.com sa...

håkan: Jag har nästan tänkt straffa staten genom att inte besöka några museer förrän det blir gratis igen. Jag funtar på det.

Anonym sa...

Det låter som en bra idé att skriva ner barns sms. Det är nog bättre än nån lagringssajt. Trevligare.

Själv har jag gjort en kategori på min blogg om min sons språkliga utveckling. Mest handlar det om roliga grejer han säger men jag tror att man småningom kan se hur han lät sig sätta ihop meningar och lär sig nya ord.

stationsvakt@gmail.com sa...

mathias: Vad kul. Om man hittar ett ämne, ett tema, att ha i sin blogg, är man bara att gratulera. :-)