måndag, februari 05, 2007

Full Kikki på scen

Det är lite ironiskt när någon som sjunger "Stand by Your Man" egentligen behöver en man bredvid sig eftersom hon knappt kan stå själv. Det är både komiskt och sorgligt att se Kikki Danielsson stå för den ironin. Via Tobias Struck hittade jag en filmsnutt från uppträdandet.
---
Andra bloggar om:

22 kommentarer:

Anonym sa...

Fast nu har hon ju tydligen protesterat kraftigt mot det där!

"Jag var inte full, jag var hög som ett as" för tydligen ska vi vara mer sympatiskt inställda till drogmissbruk om någon oanande läkare eventuellt kan ha skrivit ut ett recept. Hon kan ju ha köpt sina piller på det lokala styrketräningshaket också, vad vet jag.

Anonym sa...

Hrm... Det där såg inte bra ut... Läser nu i Expressen att Kikki nekar till fylla och säger att det är tabletter. Vad vet jag? Men enligt expertis (råkar känna en del) så finns det något som heter korsberoende. Alltså: en person, alkoholist, håller sig nykter från alkohol, men tar tabletter i stället. Syns inte, luktar inte. Men en kunnig läkare som känner patienten skriver inte ut dylika på recept. Åtminstone inte beroendeframkallande.Vidare finns det ngt som heter "torrfylla".
Ja, jag vet inte. Kan bara tänka mig att det är otroligt jobbigt att bli nykter alkoholist.Behandlingshem, typ Nämndemansgården i Blentarp, är väldigt dyrt. Men allright, money?? Hur mkt har mannen/kvinnan inte supit bort...??!!
M v h Molly Ginger.

rigg sa...

Frågan är vad som är bättre eller sämre när man är i så kasst skick när man kliver upp på en scen, full eller tablettpåverkad? vad är skillnaden egentligen? Bägge fallen leder ju garanterat till fetstilsrubriker på löpsedlarna och offentlig uthängning.
Som "full" måste hon erkänna att hon är alkoholist, som "tablettpåverkad" måste hon erkänna att hon mår så dåligt att hon måste stoppa i sig tabletter för att klara av att stå på scen... nej, förresten, det klarade hon inte av ändå... fanns inte alternativet att ställa in framträdandet?

I min ungdom var jag arrangör när dom ledde upp en tokstenad Johnny Thunders på en scen, men det var liksom rock'n roll, han fixade det ändå. kikki är inte rock'n roll...

Magnus Carlbring sa...

sorgeligt ja: särskelilt hur ett meniskoöde skärs söndrer i media

man har lust att stängnnga av alltning

komiskckt nej

det gjör så ont att man får ont inne innuti mennisker som har ont innuti

stationsvakt@gmail.com sa...

salt: Dopad alltså?

Molly: Det kanske behövs såna här grejor för att hon ska skakas till insikt.

Rigg: "kikki är inte rock'n roll..." - där har du ju ämnet till en bloggpost.

embryo: Mera tragiskt är ju att arrangören chansar på att hon är okej, trots allt man har läst i tidningarna, och släpar upp henne på en scen.

Vanja sa...

Vi väntar med spänning på den sedvanliga offentliga ursäkten...

John Eje Thelin sa...

Det häftigaste med filmen kom i slutet: redigering: Lotten Greenslade. det var det coolaste namn jag sett på länge.

rigg sa...

Johnny, jag tog dig på ordet, tack för bloggtipset - jag hade idétorka ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

vanja: Hon kanske nöjer sig med att de skickar henne en falukorv.

John: Men vem gränsladehon? Det fick man aldrig veta.

rigg: Blev en bra post också.

schmut sa...

hej hej blandmissbruk; alkohol, tabletter, korv och uttalande i pressen.

stationsvakt@gmail.com sa...

schmut: ska man blanda är det lika bra att ta i ordentligt.

Lisa sa...

Johnny: Jag älskar din blogg men det här är under din värdighet. Det här är en trasig människa som tyvärr har dåligt omdöme att låta sig utnyttjas av medierna.
Häng inte på den här typen av emotionell kannibalism med raljerande kommentarer.
Sparak uppåt men inte neråt.

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: Du är faktiskt inte den första att säga åt mig att skärpa till mig. Antagligen är det så, har jag analyserat mig fram till, att jag är en så väldigt politiskt korrekt person, att det bubblar över emellanåt.

Lisa sa...

Det är tråkigt att medmänsklighet och empati så ofta kallas för politisk korrekthet.
Jag gillar ju din blogg. Snusk och satir uppskattas storligen av mig.

Men tänk om du hade haft problem och kanske varit full på jobbet och någon skojare lade ut en film på Internet. Du kanske klarar av det, men dina anhöriga ...

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: Av någon anledning känns det jobbigt när just DU klankar på mig. Jag ska skärpa mig.

Lisa sa...

Jag vet hur det är att bli terroriserad/mobbad på nätet och på andra ställen.
Kritik är OK, även om den är stenhård eller rent av orättvis. Hån och förakt är inte OK. Oavsett vem som är föremålet.
Du är så otroligt underhållande och genuint talangfull att du hela tiden plockar poäng utan nedlåta dig till sådant.
Kom till J&B snart. Det var kul att ses.

stationsvakt@gmail.com sa...

Lisa: Det var det. När jag kan ska jag. (Förresten kan jag inte föreställa mig varför någon skulle vilja terra Dig på nätet).

Tobias Struck sa...

Lisa. Visste du att Kikki har blivit dömd för rattfylla - både före och efter en behandlig? Varför skall hon ställas på en scen under en idrottsgala? Varför skall kvällstidningarna gulla med henne? Varför skall vi inte skriva ned henne? 150 personer dör varje år i Sverige till följd av alkohol bakom ratten. Många av offren är helt oskyldiga barn som leker vid vägen och plötsligt slits sönder av en skenande bil. Kikki tog inte sitt ansvar efter sin första rattfylledom. Nu visar hon att hon har noll koll på sitt liv. Hon behöver vakna fort som fan. Jag var alkoholist i fem år men aldrig onykter i sällskap med ett barn eller en bil. Det har med moral att göra. Din mamma kan bli nästa offer för Kikkis rattonykterhet. Vi sparkar inte "nedåt". Vi sparkar inte överhuvudtaget. Vi hånar en jävla idiot som borde skärpa sig.

Lisa sa...

Tobias:


Kritik är en sak och hån en annan.

Jag väntar fortfarande på studien som visar att hån och förlöjligande är en oöverträffad metod för att få folk att ändra sitt beteende. Den kommer nog aldrig att komma. Det funkade inte på skolgården, det funkar inte nu när vi är vuxna. Det här handlar inte bara om vad Kikki förtjänar utan om vilka VI vill vara. Jag vet vad jag inte vill vara: en halvanonym mobbare på nätet.

Jag vill inte sprida bilder på en sjuk person och raljera över hennes matvanor helt enkelt för att jag inte anser mig ha rätt att utdöma den typen av straff.

Skämta om det privat men fundera på vad som är lämpligt på ett offentligt forum.

Att kritisera hennes bristande ansvarstagande när hon varit rattfull är helt OK. Till och med bra och viktigt. Inte misnt när du med dina erfarenheter gör det. Men det nämndes överhuvudtaget inte i diskussionen. Problemet var bland annat att Kikki inte var tillräckligt cool för att vara påverkad på scen. Jag tror för övrigt att toleransen för berusade män på scenen är betydligt större.

Jag har levt med en alkoholist och min far miste nästan livet i en olycka där föraren (med största sannilikhet)var rattfull.
Jag har rätt bra koll på vad alkoholism innebär.Och vad det innebär för de närstående.

Tobias Struck sa...

Lisa. Jag vet inte vilken diskussion som du menar, men på min blogg fanns fakta om rattonykterhet och jag presenterade åsikten att det bör stå goda förebilder på scenen på en idrottsgala. Så det funkar inte med hån? Nä, det funkar nog inte som behandling, åtminstonde inte bara hån. Men dalt funkar inte heller. Och med kyla visar vi tydligt och klart vem vi prioriterar: De potentiella offren!

Jag har aldrig hört talas om en alkis som blev fri genom dalt. Själv blev jag fri genom att programmera om mig själv med en enkel värdegrund och en härligt enkel meditation som jag utformade helt på egen hand. Jag sökte aldrig hjälp någonstans och ingen var rak mot mig. Jag fick vara rak mot mig själv. Till Kikki vill jag säga: Du förtjänar inte att stå på en scen igen på mycket länge. Om du vill bli fri, så gå in på: www.frihetsguiden.com/kurser.html

Lisa, jag beklagar dina tunga erfarenheter. Även du har nog lärt dig att att du inte kan förändra andra. De kan bara förändra sig själva. Min flickvän säger att modern sefiroth har gjort henne starkare. Jag märker det på henne också. Men hon brukar säga så här: "Jag hade längtat efter något sådant så länge." Så är det nog: En väldigt stark längtan att stå upp för sig själv och sluta förtrycka den egna lusten och vreden, sluta förnedra sig själv. Och ett mentalt redskap. Det är nog de två saker som behövs som behövs.

En fråga som avslutning, du måste inte svara: Har du bejakat ditt hat och din vrede mot din pappas angripare? Det är bäst för hälsan att lösa ut spänningen. Vrede är bara att komma in i kroppen ordentligt. Att skambelägga det naturliga är kristna experter på. Det är därför som jag råder dig till att vara kritisk mot de lögner i vårt kulturarv, som gör att vi hämmar vår vrede och vårt hat. Huvudsaken är ju att vi inte gör handlingar som ställer till det för oss och bryter mot lagen.

Lisa sa...

Tobias: Kan du vara snäll och läsa vad jag skriver. Seriös, och för all del hård, kritik insatt i sitt sammanhang är bra. Inte hån.

Jag har överhuvudtaget inte uttalat mig om ditt inlägg på din blogg.

Jag anser att arrangörerna borde skämmas och håller fullkomligt med om att Kikki inte borde medverka på en gala. Hon borde ha omdöme att tacka nej.

Jag är förövrigt inbiten ateist och gräsligt ilsken när det behövs (kanske lite oftare). Hat är så gräsligt improduktivt att jag tröttnat på det. Dessutom har jag hört att det ger en celluliter.

Tobias Struck sa...

Lisa. OK, jag vill ju inte att du skall få celluliter. Det vore inte bra för din image som expert på hälsosam kost :) Hat kanske var ett överdrivet ordval. Jag menade nog mest att kunna vara likgiltig inför en perons känslor när den personen måste korrigeras eller stängas ute från en gemenskap. Som med en person som misshandlar sin sambo eller en person som gång på gång är rattfull. Jag skall inte tolka in så mycket pietism i dina texter från nu. Jag lovar. Usch, plötsligt fick jag en obehaglig känsla av att du lockar fram något slags blödighet hos mig också. Hjälp!!!