torsdag, mars 29, 2007

Övertygad

Expressen Kärlek & Sex:
Berit:
Jag har försökt få min särbo att förstå att jag inte accepterar hans besök på sexsajterna ... Bla bla bla.

Katerina Janouch:
Bla bla bla ... Och då tycker jag att han ska få det och du ska söka dig nånstans där du blir mer uppskattad, för det är jag övertygad om att du är värd!

Jaja. Jag är anhängare av att man alltid ska kasta uppmuntrande ord omkring sig. Men ändå - hur kan Katerina vara övertygad om att Berit är värd uppskattning? Hon kan inte vara det, försåvitt Katerina kan veta, så kan Berit vara en riktigt ond människa som inte är värd ett ruttet lingon. Troligen är hon det, men det kan inte Katerina veta. Framför allt kan hon inte vara övertygad.
---
Andra bloggar om:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Är man särbo till Berit kan man väl lura i henne vad som helst? Som om hon skulle kunna kolla sanningshalten om han säger att han inte porrsurfar. Vill hon ha hans fulla uppmärksamhet kan hon vill bli ett inslag på dessa sexsajter? Fast då får hon hitta på ett bättre namn. Berith, kanske?

Jag skulle bli en utmärkt sex- och samlevnadsexpert.

Anonym sa...

Hrm... Problemet är väl att Katerina J tror att hon vet allt...

Anonym sa...

Ursäkta, en dotter råkade trycka till... Det var jag, Molly Ginger, ovan.
:-)

stationsvakt@gmail.com sa...

jontas: Såna där samlevnadsgrejor är som jeopardy - när man inte är på plats själv så tror man att man kan bättre. ;-)

Molly: Jag tror att hon vet högst hälften av allt.

Anonym sa...

Jo det är lite som Dr Phil som pratar om varje människas sanna jag (authentic self). Jag undrar varje gång hur han kan veta att det sanna jaget är gott och bra.

stationsvakt@gmail.com sa...

Sara: Dessutom är det tveksamt om det finns nåt sant jag.

Anonym sa...

Intressant om Dr.Phil... Men jag blir så irriterad när det förutsätts att "det sanna jaget" är ett dåligt jag. Man hör ofta om när en människa supit till det och kanske är otrevlig och aggressiv: "Ja, minsann, nu kom hennes/hans rätta jag fram!"
Kan det inte vara det omvända? Alltså en "dålig", sur, bitter typ...som plötsligt av ngn anledning blir...förvandlad, glad, NICE??
Tror att Dr.Phil menar, att en människas "sanna jag", så som det var ämnat att bli, är innan miljö, uppväxt, påverkan från föräldrar och andra bekantskaper under livets gång, "deformerat" personligheten... Ja, ursäkta att jag låter så litterär...
Man kan även tänka sig att en religiös (överdriven)miljö skapar ett...ja, onaturligt jag, även om det till stor del är gott... Hrm...
Hoppas att ni fattar...Jag menar nu inte "vanlig, hygglig kristendom", utan när fanatism kommer in i bilden...
:-)Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Om det finns något sant jag, vilket jag betvivlar, så är det ändå bara en spegelbild i betraktarens öga.