fredag, maj 11, 2007

Sju år

Han låg död i sitt hus i sju år. En bild på huset.Apropå han som låg död i sju år, innan han hittades. Det första jag kommer att tänka på är naturligtvis: Hur såg kroppen ut? Förr i tiden skulle min tanke ha stannat där. Jag skulle ha ryst vid tanken - men fantiserat.

Men nu har jag kommit dithän* att jag släpper den tanken ganska snabbt, och tänker på sakerna runt omkring - cigaretterna, tv-tidningen. Jag fascineras över tanken på att man kommer att göra det vardagliga en sista gång, men att man nog oftast inte vet att det är den sista.

Man kommer att ta ett glas vatten en sista gång. Man kommer att kissa ut samma vatten en sista gång. När mannen tog den sista cigaretten ur paketet så visste han nog inte att det var den sista. Men han kan ha tänkt att det skulle vara den sista - det gör rökare ofta.

Men tv-tidningen är sorglig. Att läsa en sådan är att planera inför framtiden. Han kanske tänkte: "Det där ska jag se - ska bara ta en tupplur först."
---
Andra bloggar om:
---
*Dithän - var ligger det? När ligger det? Är det en plats? Ett tillstånd?

4 kommentarer:

Peti sa...

Men hyran, saknade ingen hyran? Eller betalades den med automatik av socialen, år efter år, utan att man hade den minsta kontakt med sin klient? Socialhjälpen: gick den tillbaks eftersom ingen tog ut den? Eller samlades den på den avlidnes konto - så att den avlidne med tiden kom att bli riktigt välsituerad, sparsam som han av omständigheterna tvingats vara.

stationsvakt@gmail.com sa...

peti: Det kanske var nån släkting som plockade ut pengar - bidrag och sånt - och betalade hyran - som hade ett intressa av att det inte kom fram att han var död.

Anonym sa...

Ja, luktar fejk... även om man inte har varken släkt eller vänner så finns det alltid folk som vill ha pengar av en... vem betalade hyra, el, vatten etc???

stationsvakt@gmail.com sa...

christian: Kanske var utogiro från sociala.