måndag, maj 07, 2007

Världsmoderatismen

Låg i soffan och morgonglodde på tv:n. Ögonen halvt igenslutna och utan att ha ljudet på. Mackorna knastrade i munnen. Slött betraktade jag nyheterna:
"Men varför i helskotta är det en massa moderater som skuttar omkring och firar?"
Jag öppnade upp mina grusiga ögon ett snäpp till. Fortfarande var tv:n på ljudlöst:
"Är det nåt jävla skit från stureplan eller?"

Till slut slog jag på ljudet. Aha, det snackades om Sakkosi eller Sakkosäck eller vad fan han heter. Han vann det franska presidentvalet. Men jag var ganska mycket inne på rätt spår ändå, vad det gäller moderaterna. När jag slog upp DN såg jag:



Och faktiskt, Sarkozy (som han heter) är en slags moderat. I alla fall i mina ögon och öron. Jag är ganska politiskt okunnig (särskilt när det kommer till utländsk politik), men jag har faktiskt lyssnat på'n i tv på sista tiden.

Om man toge bort ljudet från tv:n, och bilden dessutom. Om man endast lämnade textremsan kvar. Då skulle Sarkozy låta som vilken moderat som helst, möjligen med en touch av Sverigedemokraterna. Men mest av allt verkar hans väljare se ut som moderater.

Finns moderater överallt? Är det så, att precis som att det finns något som kallas världskommunismen, så finns världsmoderatismen?
---
Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fick lite inspiration av ditt roliga inlägg om "världsmoderatismen" och spann vidare lite på det; det finns ju en fin gammal fransk sång som Fredde och Sarko kan sjunga tillsammans så här i segerruset. Mufarna på Sergels Torg får också vara med!

stationsvakt@gmail.com sa...

tharand: Bra. Men jag tyckte det sista var roligast: "Refräng |:Upp till kamp" Haha, som om man inte förstod det. ;-)