måndag, juni 25, 2007

Biskopsgården enligt Wikipedia

"Bråket på Dimvädersgatan i Biskopsgården började strax före 23 på kvällen och varade i tio minuter, enligt polisen."
Jag tycker att detta Biskopgården dyker upp i media då och då. Men jag kan aldrig placera det. Så som vanligt konsulterar jag Wikipedia, och får fram:
Biskopsgården är för övrigt känt för sin ovanligt höga kriminalitet, vilket inkluderar en ovanlig hög siffra av mord och övriga våldsbrott. Så kallade Tagers är vanligt bland ungdomarna i och runt trakten, tagen "Russin" och "Wojt" dyker ofta upp vid våldsbrott. Dessa personer är eftersökta av polisen och anses vara extremt farliga.
Sedär, ett exempel på att Wikipedia inte alltid är riktigt objektiv, och ibland är lätt illvillig. Men det går ju bra att ändra på, och det är det som är det fina. Biskopsgården kan säkert vara ett trevligt ställe också (pdf). Men att den som skrev det negativa om Biskopsgården var nog ändå inte helt fel ute.
---
Andra bloggar om:

11 kommentarer:

Skribenten sa...

Jag har bott i Biskopsgården hela mitt liv och känner igen bilden som ges i media. Folk blir väl knivskuren, slagna o.s.v. titt som tätt runtom i hela Sverige och inte vara i Göteborg?

Medias sensationer förstärks av att människor har en klar uppfattning om vissa bostadsområden. Det räcker att Rinkeby nämns så vet man att resten av artikeln är sann. Även om det är helt påhittad.

Anonym sa...

Boskapsgården kallar vi området lokalt.

Skribenten sa...

Vad kallar ni länsmansgården? Grisfarmen?

Anonym sa...

Jag bodde där mellan 2000-2006. Skillnaden är vilken gata man bor på. Och vilken typ av hus man bor i. Låghus = illa. Höghus = bra. Norra Biskopsgården = illa. Södra Biskopsgården = mindre illa.

Men jag saknar inte Biskopsgården. Förutom att där var en underbar natur. Och jag upplevde inga tråkigheter personligen förutom sex inbrott i källarförrådet.

I nuvarande stadsdel händer inte så mycket mer än att folk har en förmåga att bli överkörda av spårvagnen.

stationsvakt@gmail.com sa...

skribenten: Jobbigt. Skogås, där jag bor, har haft samma problem - men det börjar ändras.

bb: Haha - namnet bjuder verkligen på att förvanskas.

jontas: Spårvagnsdöden är som tur är begränsad i Stockholm.

Nihonshu sa...

Har bott på biskopsgården i ett år - vårvädersgatan. Jävla skräpställe - fast lägenheten var jävligt billig och prisvärd.

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu : Ja ofta är miljonprogramslägenheterna av rätt hyfsad kvalitet.

lisa sa...

Det var där ungefär som jag jobbade innan jag var tvungen att säga upp mig. Bläk för Biskop!

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: Ja jag säger inget. Kommer nog aldrig att se det.

Anonym sa...

Detta var ett resultat av att jag var uttråkad när jag gick i IT-gymnasiet i Göteborg för fem år sedan. Det jag editade dit på wikipedia är självklart 100% skitsnack, Biskopsgården är ett av Göteborgs finaste områden!
Såg det här bloginlägget för många år sedan men kom att tänka på det idag och tänkte att jag skulle informera om hur det egentligen låg till.

M.v.h.
Russin

stationsvakt@gmail.com sa...

Åhå. Såna här gamla bloggposter är som att åka tidsmaskin.