lördag, juli 07, 2007

"Allmänheten"

"Vi har efter klagomål från allmänheten kunnat konstatera att det förekommer barnpornografiskt materiel på Pirate Bay", skriver chefen för Rikskriminalpolisens IT-brottssektion Stefan Kronkvist i en skriftlig kommentar. (DN)

Allmänheten? Det låter ju som om moster Hulda har suttit på sin parkbänk och matat duvorna, och sen har nån pirat kommit och kastat en massa barnporrbilder i ansiktet på henne. I själva verket, om detta ska hända henne, måste Hulda:

Köpa en dator.
Skaffa ett internet-abonnemang.
Ladda ner ett torrentprogram.
Hitta till (till exempel) Pirate Bay.
Söka efter barnporr.
Hitta barnporr.
Ladda ner.

Antagligen måste Hulda vara en ganska van barnporr-letare, och kunna alla skumma koder och omskrivningar peddona kör med. Hon måste antagligen leta ganska hårt och vara ganska insatt.

Sen - inte förr - Sen kommer piraten och kastar bilderna i hennes ansikte. Stackars Hulda, tänker man nu. Men egentligen är det inte synd om henne - och inte synd om alla andra som kallas "allmänheten" - eftersom "allmänheten" som har klagat hos polisen inte finns, utan bara är en omskrivning för intesseorganisationer som inte gillar fildelning. Fast det är klart, de tillhör ju också "allmänheten", så ljuget är bara litet.
---
Andra bloggar om:
---
Även SvD och IDG.

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.gnuheter.com/creeper/senaste
du är övervakad.

Anonym sa...

Kromkvist skränar här bibeldöpt och ivrigt i sann brun KD anda.

Vad gör den då utlevda heterofila bibeldöpa karln för att förhindra sådana män som han att utnyttja barn sexuellt?

Vekligheten överträffar ju vida verkligheten här om vad som kan tänkas kunna skyllas på fildedelare = halva sveriges befolkning..

Vilken satans oförskämdhet av ignoranta pittar som Kronkvist. Det gäller ju att fokusera på det minst viktiga.. och sen uppbära en rejäl frikostig lön.. via andras plånböcker... Sen fattas bara det hjärtekipande bibeldravlet om barns bästa.. Det har vi hört förr.. Allt för ofta..

Anonym sa...

Dagen Pirate Bay stängs startar revolutionen. Någon smartare än mig får förklara varför saker måste utspela sig på det sättet men när det händer är det dags att quita 9-5 och ta sin del av ansvaret.

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: I mitt fall är det nog ofta vaktkompisar som jobbar på olika verk.

anonym: word.

anonym: "Dagen Pirate Bay stängs startar revolutionen" - You wish.

Sara Ödmark sa...

Det är alltid lika fascinerande att lyssna till polisspråk. Jag gillar när de använder uttrycket "en allmänhet". Det händer rätt ofta på polisradion till exempel. Typ: "Det har varit ett rån i den där kiosken, en allmänhet har ringt in" eller "Kan ni åka på en trafikolycka, en allmänhet möter upp er där" och så. (OBS. Dessa meningar är rent hypotetiska, då det ju som alla vet är förbjudet att återberätta sånt man hört på polisradion)

stationsvakt@gmail.com sa...

saom: Eller hur. Man kan bara vara en av två typer gentemot en polis: En allmänhet eller En kollega. :-D

(Jag generaliserar - jag har träffat hur många poliser som helst som var trevliga. Och antagligen pirate bayar de lika mycket som "allmänheten" också).

Anonym sa...

saom! Varför lyssnar du på polisradion?
DET kan man ju filosofera om...
Är du sådan att du blir "rastlös" om det inte "händer" ngt??! Vad det nu skulle vara ... Elände, tråkigheter, ngt kriminellt...?!
M V H Molly Ginger.