fredag, juli 20, 2007

Att vara naken på stan ska vara en mänsklig rättighet

"Folk förväntar sig att inte behöva möta nakna människor, säger Dick DeGray, som ligger bakom förslaget, till Reuters."
Ovanstående citat verkar vara det enda skälet till att nudistande på stan förbjuds i Brattleboro, Vermont. Tja, det lär ju inte vara min uppgift att säga till amerikaner vad de ska och inte ska göra, men skälet var jävligt dumt.

Att bada naken är trevligt, men jag skulle inte gå ut på stan i oklätt skick. Men jag borde ha rätten att göra det. Vad är problemet, liksom? Att gå omkring naken var man vill borde ... nej ska vara en mänsklig rättighet.

Antagligen skulle man köras bort av polis i Sverige också. "Föragelseväckande beteende" skulle väl vara lagen polisen stödde sig mot. Men man är faktiskt bara brottslig om man genom sin nakenhet vill väcka förargelse. Det är inget brott om man bara tycker det är mysigt att knata omkring naken - men det skulle nog polisen strunta i.


---
Andra bloggar om: ,
---
Update: Jag fick förresten för mig att jag jag skulle koppla nakenhet till förnyelsebar energi, genom att tillverka en animerad gif-bild. Jag hade tänkt mig att göra en naken gubbe som körde "helikoptern", med en sån där cykel-lyse-generator kopplad till snoppen, och vidare in i elnätet.

Efter ett tag märkte jag att idén skulle bli både svår och jobbig att genomföra, så jag sket i den. Men innan dess hade jag börjat söka bilder till animationen, och kom över en märklig bild: Vad är grejen med den??

10 kommentarer:

Maria sa...

Oj, jag trodde först att det var du till höger på bilden!!!

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Nä, jag äger ingen grill.

Anonym sa...

"Vad är problemet, liksom?"

Varje god liberal borde ju driva den här frågan. Men det gör de inte, så till och med de anar att det finns ett problem här.

Fast du kanske skämtade?

stationsvakt@gmail.com sa...

Paradigm: Skämtade och inte skämtade. Naturligtvis ser jag flera problem.

Men egentligen - alla har en kropp som vi är födda med, och även om vissa stör sig borde det inte hindra en från att gå naken.

Vad är nästa steg - att fula människor borde dölja sina ansikten? Det är nog där grejen sitter: att vissa blir äcklade av andra människor.

Och tänk så här. Kläderna signalerar vem man är. Tog man bort dem blev det ingen skillnad mellan Sirka-Liisa i Flemingsberg och Prinsessan Madeleine. Hur skulle det bli då? Att vara naken är att vara lite samhällsomstörtare. :-)

(nej, jag är inte nudist)

Anonym sa...

nej, du borde inte ha rätten att gå omkring naken! den enda som kan gå naken är kejsaren i sina nya kläder...välkommen till verkligheten...

MH sa...

hahaha! åh vilken härlig blogg, och vilket asbra inlägg. jag är på din sida båda vad gäller nakenrätten och förnybar energi.
/Marit
www.marithellstrand.blogspot.com

Anonym sa...

Hihi...tyckte också att det var du först...Bratwurst? Hoho...
:-) Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

The Killer Clown: Verkligheten är överskattad.

marit: Tack. :-)

Molly: Vafan? Ska jag vara lik en gammal tysk nudist?!

Anonym sa...

Det är en mänsklig rättighet att slippa se en massa skrumpna penisar på stan.

stationsvakt@gmail.com sa...

Micke: Så kan man ju också säga.