tisdag, juli 31, 2007

Tantslem

Slem är en typ av kroppsvätska [..] En funktion slem kan ha är att fånga främmande föremål innan de når en känslig del av kroppen, till exempel i näsa och hals.
Wikipedia

Nu finns det tydligen tantslem också - tanter som beter sig som gubbar som kallas gubbslem gör. På något sätt motsäger ordet sig självt. Om vi säger att tanten är slemmet, och den unga grabben är det främmande föremålet, då borde ju grabben stötas bort - hindras att komma hamna i hennes hals (eller näsa). Istället beskrivs tantslemmet som någon som vill dra till sig främmande föremål killar. Helt fel alltså.

Fast problemet kanske inte är så stort ändå. Så jäkla slemmiga kan väl inte sveriges gubbar och tanter vara - eftersom de duschar flera gånger om dagen (idioter!). Fast det kanske mest är de yngre som gör det, förresten, för att slippa bli slemmiga i framtiden (alternativt duscha av sig slemmet från de äldre).


Alternativ användning av ordet
---
Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte Dame Edna som syns på bilden? I så fall kunde texten vara "får jag se på tants lem" istället.

Ursäkta ordvitsandet.

Anonym sa...

Christer Sandelin duschar(duschade?) minst tre gånger om dagen läste jag i VeckoRevyn för typ 20 år sen.. kunskap som bitit sig fast

stationsvakt@gmail.com sa...

skrymta: Grrr! Det var ju just det skämtet gick ut på. ;-D

lovisa: Så är han också en ganska urblekt typ. :-D

Anonym sa...

Jag gillar Dame Edna.
Men jag skäms å tantslemskvinnornas vägnar.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Äsch, varför skulle du göra det ..?