torsdag, augusti 30, 2007

I ett rum, på en stol

Andra bloggar om: , , , ,
---
Funderade just över en grej.

Låt säga att man tittar in i ett litet rum i ett okänt hus. Dörren till rummet är låst. Du bryter upp dörren. Därinne, fastbunden på en stol och med munkavle, sitter en man. Han är blank av svett och är orakad. Du befriar mannen från munkavlen och repen, och han utbrister:

"Åh, tack! Du räddade mig. Gosse, du kan inte gissa hur länge jag har suttit här!"

Men grejen är att jag kan gissa. Jag ser det på skäggstubben. Jag ser att han har suttit bunden vid stolen mellan ungefär två och fyra dagar. Alla män har olika typer av skäggväxt, men på ett ungefär kan jag gissa.

Okej. Du går förbi ett öde hus. Av någon anledning går du in. I ett rum, fastbunden vid en stol och försedd med munkavle, sitter en kvinna. Hon är blank av svett och hon tittar vädjande på mig. Naturligtvis befriar jag henne:

"Puh! Tackskaruhagrabben ... Trodde allri attja skulle komma härifrån. Gosse vaja har sutti länge. Kan du gissa?"

Faktiskt inte. Hon ser möjligen lite sänkt ut efter att ha suttit där, men gissa kan jag inte. Hon har ingen skäggstubb som röjer det.

Ja, det var bara det jag funderade över.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar vad du gissar dåligt! Eller rättare,, du kan inte "kvinns",,eller? *gapskrattar*

Nihonshu sa...

I star trek hade man kunnat se hur länge kvinnan suttit där med sin tricorder - som man utan att ens blinka hade mätt det hela med innan man ens gick in i rummet.

stationsvakt@gmail.com sa...

atir: Jag veeet. :-)

nihon: Eller hur! När kommer tricorders till var mans hand?

Anonym sa...

Om hon inte rakat sig under armarna strax före ifångatagandet då. I så fall hade du kunnat bedöma skäggstubben i armhålan! :)

stationsvakt@gmail.com sa...

KaK: Smart, men man kan väl inte utgå från att alla tjejer rakar sig. Och så är det ofint att be att få titta under armarna på okända kvinnor.