fredag, augusti 10, 2007

Sparar du i aktier?

"Köpa företag ... va?" Alldeles nyss kom det in ett gäng skolungdomar och ställde några frågor till mig. "Kan vi ställa några frågor?" frågade de. "Ställ dem därborta i det hörnet." svarade jag (det är mitt standardsvar på den frågan). Skämtet gick inte hem: "Okej, fråga på."

Efteråt, när de hade gått kom jag på att - fan, skolorna har väl inte börjat, väl? Vad var det då för ungar - allmänt frågvisa bara? Och jag frågade inte vilka de var eftersom jag utgick från att de gick i skolan.

Det var konstiga frågor: "Om du skulle köpa ett företag, vilket skulle du då köpa?" Jag kom inte på nåt, "Ett café kanske.", sade jag (har aldrig velat köpa ett café). De noterade. Ungarna kan väl ha varit i trettonårsåldern, och med tanke på frågorna - "Sparar du i aktier?" och liknande - samt närheten till Östermalm, fick jag det till att de förmodligen hade högre månadspeng än jag har månadslön. Ändå lyckades jag låta trevlig.

Störande ungar, men man är ju trevlig mot ungar även om man stör sig fett (ungdomsspråk) på dem. Antagligen kommer de om några år att cykla förbi nån stackars flagghalande väktare och anmärka på'n.

"Nix, jag sparar inte i aktier." fick de i alla fall till svar. "Jag sparar förresten inte alls" (vilket kanske är tur) - "om man inte räknar med den gamla skopåsen jag har i jobbskåpet. Där lägger jag mynt jag har i fickorna." Sedan tog jag upp min plånbok och visade hur fin den är, men att den tyvärr saknar myntfack.
---
Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha! Snorungarna lurade av dig alla dina lösenord. Man vet väl hur det går till.

Eller — Himmelska makter! — hör du till de försvinnande få som har någorlunda vettiga lösenord (och inte, exempelvis: "ynnhoJ").

Själv har jag en lapp under tangentbordet på jobbet där det står "pkt45q!Vh"… Förr eller senare är det någon som kommer att grubbla sig vansinnig på vart det går (det går naturligtvis ingenstans).

Min humor i ett nötskal.

stationsvakt@gmail.com sa...

Skrubben: Eller också var det ett fjäskigt skolprojekt i förskott.
En bra humor, din, tycker jag.

Anonym sa...

En sådan lapp skall jag också fixa till.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Fan! jag med!