torsdag, september 20, 2007

Att blogga om besöksstatistik är som att blogga om drömmar - ointressant för alla utom en själv

Andra bloggar om: , ,
---
"Värdelöst vetande", säger Jinge, när han berättar att hans blogg nu har haft två miljoner besök (drygt 1000 000 unika besökare). Han har rätt i att det är värdelöst; dessutom känns det ointressant.

Att blogga om sin besöksstatistik är som att blogga om sina drömmar. Ens drömmar kan vara hur knasiga som helst, så i teorin borde de ju kunna bli riktigt roliga bloggposter också. Jag har drömbloggat ibland, men jag har lärt mig att ens drömmar verkligen är totalt ointressanta för andra.

Samma är det med besöksstatistik. Den är verkligen inte intressant för andra. Möjligen kan den vara intressant för möjliga annonsörer, men de är också de enda. Samtidigt är det svårt att låta bli - siffror är roliga, särskilt om de är höga och jämna. Hela grejen med statistiken är att den blir så skiftande beroende på hur man räknar.

För vissa blir en besökare unik redan efter en liten stund sedan det senaste besöket. Andra ställer in så att man blir unik först nästa dag. Di lärde kan tvista om vilket som är rätt. Vad min räknare är inställd på minns jag inte, och inte orkar jag titta efter. Men sedan jag klev över till Blogger för några år sedan har jag haft så här många "unika" besökare.


Intressant va?

(Den här posten är inte ute efter att förjinga ringe, utan är bara en liten iakttagelse)

5 kommentarer:

Anonym sa...

inte illa.
jag vete fan för jag aktiverade statcountern så sent men enligt bloggtoppen har jag haft 39,486 unika besökare sedan 8/11, 2005

stationsvakt@gmail.com sa...

el: Och jag är en av dem. Man kan inte lita på folks påståenden om sin statistik. Men det kan du lita på.

Anonym sa...

Och vårt fotbollslag vinner tävlingen! Vi har haft 39 914 unika besökare bara sedan 5/12 2006. Så nu siktar vi in oss på SM-guld i sportbloggs-SM! Sedan väntar VM, OS och evig ära och berömmelse! Gerrardinho och Ronaldinha håller drömmarna levande ;-)

Anonym sa...

johnny: du är en av mina bästa besökare ( efer två öl skrivs detta så ta ingen direkt notis ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

fotbollsnördar: Jag håller på er.

el: Jag har en öl bredvid mig. En folk.