torsdag, september 13, 2007

Förbjud det ordet!

Andra bloggar om: , ,
---
EU-topp vill förbjuda terrorord. Jaha, då tycker jag vi ska börja med att förbjuda ordet terrorord. Vilket missfoster till ord. Testa att säga det: Terrorord. Usch! Säg det nu fem gånger snabbt.

8 kommentarer:

lisa sa...

fult ord! nästan lika fult som min "favorit" gensojan.

Anonym sa...

Jag tror det var fina SvD som till och med korrumperade till "terrord" (!) Förslaget är givetvis tossigt, men tänkandet bakom det är mer tidstypiskt än man skulle vilja önska (jag säger bara Andrej Holm, den tyske sociologen som hamnade i isoleringshäkte i flera veckor som misstänkt terroristkompis för att han använt orden "ojämlikhet" och "gentrifiering" i sin forskning - Esbati skrev lysande om det ett par dagar innan killen lyckligtvis släpptes till följd av protester från forskarvärlden)

Nihonshu sa...

Själv säger jag "terror-" framför massor av saker, men har aldrig gjort det framför "ord".

Det är ett förbannat svårt ord att säga snabbt - artikulationen blir lidande direkt. Annars älskar jag personligen att man i svenskan kan skapa helt nya ord så lätt genom att kombinera andra ord. Just detta var kanske inget vackert ord - men mest av artikulära anledningar. Men jag tycker det var ett roligt ord. Mest för att jag associerar det på andra sätt än till allvarliga saker. Ett exempel på ett terrorord är: fräscht - Det terroriserar mig mycket när jag hör det.

John Eje Thelin sa...

Oj, det var ett så dumt förslag att man undrar om killen som kommit på det ens kan knyta sina egna skosnören.

PGW sa...

Känns det inte som att den här killen precis hitat Google? "Whoaaa man kan ju söka på VAD SOM HELST och få träffar!"

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: Fast gensojan låter ändå lite sjungande.

magnus: "gentrifiering" - då kanske man blir häktad för gensojan också :-)

nihon: Ja, fast ordet fräscht är sabbat just för att just de människor som tycker att de själva är fräscha använder det så mycket. Terrorrord låter som: rororororro.

John: Eller hur. Hoppas de aldrig uppfinner skosnören av kokosblast, eller nåt. Då myntar han väl: Kokosskosnören.

tpgw: Han kanske upplevde en sense of wonder när han kom på det (om det nu var han).

Anonym sa...

Johnny: dom som gjorde mig bekant med ordet "gentrifiering" var knappast några anarkister eller reclaim-the-streetare, snarare hippa popsnören. Man bör tydligen vra rejält försiktig med sitt språk...

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Det är de hippa popsnörena, snarare än reclaimarna, som blir framtidens styresmän. Så vad de uttrycker nu blir verklighet sen.