lördag, september 29, 2007

Insekternas själ, vilja och syfte

Andra bloggar om: , , , ,
---
Artikeln handlar om att kackerlackor är morgonsega. I den står också: "De hatade djuren vet i alla fall att jobba när intellektet är som skarpast." Hatade? Ja faktiskt. Jag hatar dem rent instinktivt, trots att de sällan vållar just mig något obehag. De jag har sett i Sverige har jag sett i restaurangkök, och de har varit små. De jag fick uppleva i Australien är en helt annan historia.



Det är konstigt att jag avskyr dem så mycket, nästan lika mycket som jag avskyr spindlar. Egentligen, om man jämför en kackerlacka med en tvestjärt, som på bilden ovanför, så är ju tvestjärten ett värre monster, rent skräckfilmsmässigt i alla fall. Ändå gillar jag tvestjärtar.

Jag tror det har att göra med att tvestjärtar är som råttor. De är små nyfikna rackare som bara vill hitta en en bra grej i livet, en bra mat, ett bra ställe att vara på. Spindlar och kackerlackor, däremot, vill illa. De vill döda allt som verkar ätbart, i spindlarnas fall, och i kackerlackornas fall vill de bara skita ner och jäklas med att bara finnas till. Jag tror man känner det där.

Jag tror att människor som inte har problem med spindlar och kackerlackor inte är modigare än jag. Det är bara okänsliga, kan inte "känna av" dessa insekter. Vi som känner som jag är lite som Mannen som kunde tala med hästar. Vi liksom "känner av" insekternas själ, vilja och syfte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hatar alla insekter. Däremot är jag inte fullt lika hatisk mot spindlar. Jag tror att det beror på att de är solitärer. De kommer aldrig i otäcka orch-liknande svärmar.

stationsvakt@gmail.com sa...

paradigm: "De kommer aldrig i otäcka orch-liknande svärmar." - Vänta bra. De bidar sin tid tills du inte är beredd.