lördag, november 24, 2007

Orakad romarinna?

Jag fick för mig att jag skulle samla ihop allt jag någonsin har skrivit om Rom. Det är en hel del vid det här laget. Rom har alltid funnits i mina tankar; jag har tänkt på Rom sedan jag var liten och såg Ben Hur. Min resa till Rom botade inte intresset, utan snarare ökade det, och efter att jag kom hem har jag skrivit ännu mer.

Men min samling Rom-länkar blev inte av, för jag fastnade nämligen på en grej. När jag sökte efter poster där jag hade skrivit om Rom kom jag till en post som synbarligen inte alls handlade om ämnet, utan om rakning.



Jag läste igenom posten ... nä, inget om Rom. Förvisso fanns det en bild på en tjej med hår under armarna, och jag funderade på om hon möjligen var en orakad romarinna. Men nej. Slutligen kom jag på det.

Det var i kommentarerna det stod. LAJ hade skrivit: "Jag tillhör emellertid den grupp människor som faktiskt tycke rom att raka sig." Tycker om hade alltså råkat bli tycke rom.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

  1. Fast romarna rakade inte sig, de skrapade av all kropssbehåring i termerna, i alla fall i de övre skikten. Då var det slavar som gjorde det med ett skarpt musselskal, skrapade av kroppen och man hade inget raklödder utan använde sig av olivolja. Så du bidrar till en antik tradition när du rakar dig, Johnny.

    SvaraRadera
  2. Rakade de antika romarinnorna sig också?

    SvaraRadera
  3. Lesz: Jag undrar vilken sorts musslor de använde. Man kanske skulle kunna göra ett experiment.

    ullah: Tja.. absolut ingen aning.

    SvaraRadera

Pga all jäkla spam nödgas jag tyvärr att ha ordverifiering. Bredvid den jobbiga texten som du ska tyda och därefter skriva in har du en bild också, föreställande ett nummer. Detta nummer skall också fyllas i.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.