tisdag, juni 13, 2006

Orakat

Jag är för det mesta ganska orakad. Att raka sig är helt enkelt tråkigt. Om det hade funnits någon kräm som tog bort skäggstubben skulle jag använda den, men det gör det ju inte som bekant. Å andra sidan är det inget stort problem tycker jag, för jag stör mig inte särskilt mycket på min egen orakenhet.

Men när jag ändå rakar mig kör jag med hårklippningsmaskinen. Det blir visserligen stubb, men kort sådan. Och i de fall då jag måste vara riktigt finfin, då använder jag engångshyvel och
rapsolja.

Om jag vore kvinna skulle jag antagligen göra uppror mot den slätrakade livsstilen. Jag skulle låta kroppshåret växa vilt. Eller skulle jag det förresten? De rådande konventionerna kanske skulle trycka ner mig till den grad att jag inte vågade upproret.Svårt att veta hur jag skulle göra. Men det finns de som vågar. Visserligen är det bara ett skämt, men ändå ett lite tankeväckande sådant.
"National Organisation of Social Crusaders Repulsed by Unshaven Faces - NOSCRUF".

Jag gissar att "scruf" betyder "stubb", men jag vet inte. Hittade länken på Geisha asobi blog.
Filmen som finns inne på "NOSCRUF" är rätt kul. Den innehåller en drömscen som inte är helt olik scener ur zombiefilmer, såna där någon kliver ut i zombielandskapet efter någon viruskatastrof eller liknande. Fast här med hår istället för zombies.

Update: En som vågade förr, men som säkert är helt slät nu för tiden, är Lena Philipsson. Det berättade Lotten om i Januari 2006.
---
Andra bloggar om: ,

10 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

om man inte orkrar raka sej kan man böja sej istället

Anonym sa...

embryo: Eller blåsa ut all luft i lungorna och på så vis skapa ett vacuum som suger in stråna.

Lotten Bergman sa...

Jag har hittat en cool bild där Lena Ph har lurviga ben.

Anonym sa...

Man kan ju ha kläder på sig annars :-)

Anonym sa...

Jag förstår flickornas synpunkt, det måste göra ont att bli riven med skäggstubb.

Jag tillhör emellertid den grupp människor som faktiskt tycke rom att raka sig. Jag tycker att det är en trivsam morgonritual och jag finner en tillfredsställelse i att avlägsna ansiktsbehåringen med kallt stål. Jag förstår inte de kvinnor som menar att det skulle vara så hemskt att behöva raka sig under armarna till exempel.

Förresten, rapsolja - funkar det bättre än raklödder?

Anonym sa...

lotten: Ja jäklar!

desireé: Också en variant.

l a j: Rapsolja ja. För mig gör det det. Jag har ganska hårt skägg, och är för snål för Gilettes superturbohyvlar. Så jag tar ett bad, smörjer in ansiktet med rapsolja och sedan plockar jag fram den billiga tvåbladsmodellen utan rörligt huvud, och rakar mig. Det funkar bra.

crrly sa...

Hårs vare eller icke vara är alltid intressant. Det DUMMASTE jag har gjort i mitt liv (tja, med några få andra undantag......) är att börja raka benen. Jag gjorde det inte förrän i tjugoårsåldern, och då var det bara av nyfikenhet, "för att se hur det blir"! Suck! Hade små glesa ljusa fjun innan... nu är jag hårigare än min lurviga karl. Idioti.

Men att raka mig under armarna lärde mig min mamma, en av få "kvinnliga" grejer jag fick av henne, och hon skyllde på hygienen. Undrar just vad hon har sagt till mina bröder då... (Nuförtiden struntar jag ganska ofta i det, det är så jävla jobbigt.)

Anonym sa...

crrly: Jag har till och med hört att det är antihygieniskt att raka sig.

magnus sa...

...är också orakad, men rapsolja?

Raktvål (som jag råkar köpa på Konsum, den halvmoderat jag är) fungerar otroooligt bra! Man drar ett par drag med tvålen över stubbet och duttar sen ut den med fingerrörelser (ungefär som när man kittlar någon!). Sen blir det maximalt flyt ...utan sår (inte en tillstymmelse till flytande blodfloder alltså!)! ;-)

(Hm, "flytande blodfloder...", undrars om detta var blev perfekt retorisk text?)

Anonym sa...

magnus a: Det blev i alla fall en en omskrivning på en fransk actionfilm med den där León-snubben.