måndag, november 19, 2007

Vissa har inga problem med konsekvenserna

Jag läser om permperioden. Inte för att jag fattar särskilt mycket, eftersom jag läser på engelska, men ändå. Anledningen till att jag läser beror på att jag såg på en blogg (apropå deadline 2015) att om temperaturen ökar upp till sex grader mer än idag, så kan vi hamna i förhållanden som liknar permperioden.

Och så läser jag i DN att globaliseringen har fört med sig att Europa har begåvats med 87 nya spindelsorter. Fy fan! säger jag. Jag har alltid haft en känsla av att det är något stort och grundläggande fel med globaliseringen, och nu vet jag åtminstone ett av skälen till min motvilja.

Nå, permperioden då. Det kan ha varit så att temperaturen steg på den tiden, vilket ledde till att haven började ventilera svavelväte, vilket ledde till att ozonlagret sabbades, vilket ledde till att det blev ännu jävligare på jorden, vilket ledde till massdöd.
(I det här senaste stycket kan jag ha fattat allt totalt fel, men ni fattar grejen).

Skoningslös solstrålning och förgiftad luft som luktar ruttna ägg (svavelväte). Åtminstone jag skulle vantrivas i en sån miljö - jag skulle rentav massdö. Men jag kan tänka mig nån som inte skulle ha några problem alls med det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

:-)