onsdag, december 19, 2007

Ansiktsgymnastik

Läs den här texten högt (eller lågt) för dig själv.
Solen har ännu inte nått upp ovanför bergknallen därborta, inte riktigt. Men snart kommer den, och snökristaller ska smälta för en kort stund, innan solen vissnar och de fryser till igen. Denna vardagliga cykel bevittnar jag genom ett smutsigt fönster.
Så. Läs nu denna.
Solän hår ännu intä nått upp ovånför bärgknållän därbortå, intä riktigt. Män snårt kommär dän, och snökristållär skå smältå för än kort stund, innån solän vissnår och dä frysär till igän. Dännå vårdågligå cykel bävittnår jåg gänom ätt smutsigt fönstär.


Texten var inget speciellt, den hittade jag bara på för detta experiment. Håll med om att det blev väldigt, väldigt svårläst. Jag bytte ut e mot ä, och a mot å, vilket ledde till att man blev tvungen att omväxlande le (ä) och pluta med läpparna (å). Jag gav dig helt enkelt lite ansiktsgymnastik. Varsågod.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet ej om jag lyckas leva upp till anonyms kommentar (du kanske tar bort den?), men tänkte bara säga att man kanske borde trycka ut din fina övning och göra den ett antal gånger om dagen. Kan nog ersätta X antal botoxbehandlingar, tror du inte det? Värt ett försök i alla fall.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: För jobbigt att försöka. Äsch, förresten, vad är det för fel på att se ut som en gammal blodhund? :-)