torsdag, december 27, 2007

En sån vill jag ha

Min tv är en sån där gammal, stor, tung sak. Verkligen ful och verkligen otymplig. Så småningom blir det väl en platt-tv, antar jag, med hd eller vad det heter. Men nu vete fan - jag kanska hoppar över det steget och går direkt till nästa.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , (via)

2 kommentarer:

Nihonshu sa...

Härligt.

Jag har fö också en "gammal" CRT-TV. Den har dock utmärkt bildkvalitét då den tillhörde övre prisklassen av 100hz flatscreens för 5 år sen. Jag är föga imponerad av bildkvalitén hos lcd och plasma för 10-30 000:- idag faktiskt. Rent bildkvalitetsmässigt måste jag köpa en dyr jävla platt-TV för att matcha den jag redan har, och det är inte direkt ekonomiskt aktuellt.
Interpoleringseffekt tror jag är det stora problemet. Dvs att lcderna som har högre upplösning än själva tvsändningarna får kompensera med att "fylla" ut pixlarna, och då ser det sämre ut än det gör på en tv som har samma pixelupplösning som själva sändningen. Sen har många gamla crt-Tvs mycket bättre kontrast i bilden än platt-tvs har. Klart jag också skulle vilja ha en ny fin stor 40-50"s TV, men det skulle ju kosta mig lika mycket som en bil för att jag skulle bli riktigt nöjd.
.
Dock är ju massor av ny och mycket bättre teknik på väg för ännu bättre bildkvalitet än vad lcd och plasma kan erbjuda.

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihon: Det gäller, tror jag med, att hålla sin gamla tv vid liv ett par år till.