söndag, januari 20, 2008

En blankett

Hela den här grejen med bistånd verkar helt rutten. Jag tycker man läser varenda dag om att det inte funkar, att pengarna hamnar fel.



Här är mitt förslag. Dra in ALLT bistånd. Sätt ihop en blankett och skicka den till alla världens länder. Sedan får de som vill åtnjuta bistånd i fortsättningen söka. Ungefär som när vem som helst söker ett lån eller ett bidrag. De ska fylla i alla uppgifter om sin ekonomi och hela situationen, och allt ska gå att kolla upp om det stämmer.

Just nu verkar det vara ett kaos bara, åtminstone om man ska tro vad man läser. Bättre att lämna känslorna utanför och följa vissa kriterier bara. Ungefär som när man söker bostadsbidrag - antingen har man rätt till det, eller inte.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ungefär så det går till nu. Eller menar du att varje enskild person skulle ansöka? Låter krångligt.

stationsvakt@gmail.com sa...

paradigm: ÄR det så det går till nu? Ja jag har inte den blekaste aning. Ska jag vara ärlig har jag aldrig funderat på saken förrän nu. Fast i så fall verkar kollen och uppföljningen brista.

Anonym sa...

Ett bra ställe att få veta mer om hur biståndet funkar är på www.globalportalen.org. Där finns information från flera av de svenska biståndsorganisationerna samlade och de har bland annat artiklar om hur biståndet fungerar, vilka kriterier som finns etc. Och så finns en massa info om själva projekten, länder osv.

stationsvakt@gmail.com sa...

Gunilla. Åhå. Tack för tipset.