tisdag, mars 11, 2008

Anonym

Stället jag skriver på i Blogger ser ut som skit. En stor vit yta bara, med rutor och sånt, uppstaplade med långa vertikala mellanrum. Det är jobbdatorn som är skit. Det här uppmuntrar mig inte till att skriva.

Men så kom jag på: Wordpress kanske inte ser ut som skit, och inte Blogg.se och allt vad de heter heller. Tänk om jag skulle skapa mig en anonym blog. Så att jag kunde känna lite tillfällig blogg-glädje bara.

Då menar jag riktigt anonym. Jag vill kunna kasta ur mig vad som helst ... eller varför inte låtsas vara någon annan ... eller fylla den med Muhammedteckningar och Jesus som blir bajsad på av Satan.

Något sådant har jag egentligen inte tänkt mig, men jag undrar ändå: Hur pass lätt/svårt skulle det vara att spåra mig genom en anonym blogg?
Nån som vet?
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Beror väll på vilken nivå man vill vara anonym. Anonym för besökaren, eller även för blogghotellet.

Besökaren borde inte vara så svårt, bara att registrera sig och se till att inga kontaktuppgifter finns på bloggen, och själklart hålla tungan rätt i mun när man skriver så man inte råkar avslöja sig.

Ska man ha en riktigt anonym blogg så att inte heller webbhoteller vet vem vem man är så kan det bli lite besvärligt, registrera en falsk e-postadress som man använder och sedan, om man vara riktigt noggrann så ska man inte logga in från någon uppkoppling (ip-adress) som man äger eller har koppling till. Men vem orkar vara så seriös :)

stationsvakt@gmail.com sa...

nsg: Så seriös låter jobbigt att vara.
Men skulle det räcka, tror du, att jag registrerar en blogg på typ Blogger - och lämnar falskt namn och mailadress?
Sedan skriver jag: "nsg" är dum i huvudet." Skulle du då kunna jaga tag i mig?

Nihonshu sa...

Den största risken att någon hittar dig att du på något sätt får över läsare till din nya blogg som känner igen stilen från din gamla och kanske basunerar ut något i en kommentar typ "men du skriver ju precis som Johnny stationsvakt". IP lär ingen kunna spåra dig på.

Jag skulle vilja påstå att det är i princip helt riskfritt för dig att starta en anonym blogg.

stationsvakt@gmail.com sa...

nihon: Åhå. Ja då kanske jag gör det. Värsta hatbloggen, typ Hata Eslöv, eller nåt. :-)

Anonym sa...

Skitlätt att spåra upp dig, det finns nämligen polska billiga spårhundar som hittar dig på Internet.

De spårar skiten ur dig eftersom dig är det lätt att känna igen på urvalet av dina bilder.

Din stil är typ en blandning av benny hill och goya, sånt luktar och sen är det bara att följa #ff6699 spåret med den polska chiuauan.

Dessutom när du försöker vara dryg eller klaga så är du neutral i din skrift, typ som en gammal lärd kines som bara sitter uppe i sitt berg med sin gamla bonsai och röker pipa medan han filosoferar över naturens grymhet.

Nu vet du det. Sniff sniff.

stationsvakt@gmail.com sa...

mickey: Hehe, på pricken. Det är det som är det värsta: Det går att ta bloggen ur stationsvakt, men det går inte att ta stationsvakt ur bloggen. :-)