måndag, april 21, 2008

Lägg ner eller lägg i träda

När det från början projekteras om en tunnelbanestation tar man en massa saker med i beräkningen. Antagligen är det väl beräkningar över hur många människor som kan tänkas kliva på. Alla som vill får ingen tunnelbanestation. Det skulle inte vara lönsamt med en station vid varenda mjölkpall.

Men det är inte bara lönsamhet det handlar om - den måste ställas mot samhällsnyttan/servicen. Sen kan man få fram om det är värt att ha en station.

Vill man läsa om problemen med Tenstas och Rinkebys stationer kan man gå hit och hit, och man kan läsa att SL (Storstockholms Lokaltrafik) vädjar om hjälp. Eller hur - varför ska bara SL ta hand om det? De kommer ju bara att ta ut kostnaderna på dyrare biljettpriser.

Jag tycker inte man ska vara främmande för att lägga ner stationer. Det borde inte stå hugget i sten att en station ska få vara kvar bara för att den redan finns. Efter vad jag har förstått blir det bara värre och värre därute, och varken lönsamheten eller samhällsnyttan verkar ju finnas där.

Man borde lägga ner stationerna, eller åtminstone lägga dem i träda några år, i väntan på att saker och ting förhoppningsvis utvecklar sig bättre. Tills vidare kan man ha bussar där.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Alla länder tycks förresten ha sina egna specifika tunnelbaneproblem. Här är Japan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra för spårvagnar! De är jäääääääättesnabba och krånglar aaaaaaaaldrig!

Anonym sa...

det var just den logiken som gjorde att det inte finns tåg som går hela natten att det inte går att betala på bussen. svenskarnas lösning på problem är att lägga ner verksamhet som är besvärlig ignorera människor som är besvärliga(mormor och dvs gamla)
jag vet inte varför svenskar e så chockade att sverige är den enda landet som har ett systembolag men ändå inte den land med minst alkolister. ni vill inte hitta losningar som inte går snabbt och smiddigt ni förskännar den absurda situationen ni lever i snart stänger ni ner östermalm t centralen och stationerna nära barerna i söder efter rikeby och tensta stängs ner och politikerna e nöjda med lösningen och vill sprida prakcisen till andra problem stationer ha ha efersom alla iriterrade och morgon trötta människorna trängs på bussarna upstår problem och konflikter och som 12-13 åringarna som dom har ungarna som förtör vänder sinna blickar på den ända och dessutom nya målet bussarna kanske politikerna antliga börja bygga arbettsplatser i förorten och alla blir glada till slut vem visste att det skulle sluta lyckligt
-rikeby bo

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Ja, hurra för dem.

Rinkeby-bo: Jag förstår att det jag föreslår skulle vara jobbigt för vanliga ordentliga människor därute. Men vafan, man måste sätta ner foten.