söndag, augusti 31, 2008

Ett "sant" vykort

Gamla vykort i en resväska. Städer i Sverige och städer ute i Europa. Jag tittar på dem, tänker på vad de har gemensamt. Jo, alla - och det spelar ingen roll från vilken tid de är - försöker visa upp sin stad från dess bästa sida.

Ibland blir det bara dåligt, vilket säkert har att göra med (den bristande) förmågan att se vad som är snyggt hos den som gör vykortet. Och ofta blir det bara insmickrande. Men om man skulle få för sig att göra ett "sant" vykort.

Jag testade. Jag var nere i centrum och handlade lite pasta och en burk oliver, och på vägen dit knäppte jag några bilder. Jag försökte inte hitta något speciellt fult eller extra snyggt, utan jag fotade bara det jag såg. Ett "sant" vykort föreställande Skogås skulle kunna se ut så här.

Ett
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Det blev snyggt faktiskt! Betydligt intressantare än alla statyer, rådhus och andra landmärken som förgyller våra vykortsställ ute i landet.

Ulrika Good sa...

Snyggt gjort! Och jag hoppas att det inte var sådana här oliver du köpte.

stationsvakt@gmail.com sa...

fred: Tack. :-)

ulika: Det var såna ;-). Trots att de knappt går att kalla oliver, och trots att jag hade läst din text innan; de är ju så billiga (och skulle bara funka som utfyllnad i en sås den här gången).

Plastfarfar sa...

Är du inte lite taskig mot ditt Skogås nu? Snickra ihop ett som får folk att resa dit i stället. Det är ju syftet med alla vykort som nånsin har gjorts.

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Inte syftet med detta. Men det är vad jag ser varje dag, och jag klagar inte, utan har ju valt att bo här.

Ulrika Good sa...

Inget är som kaustiksoda när det ska fyllas ut i en sås, gammalt kockordspråk :-).

Peace in mind sa...

Det där fina collage-konceptet på vykort, det känns som att det glömts bort lite på sistone. Men jäklar vad trevligt det blir att visa resmålet ur så många perspektiv. Skogås lockar och drar...

stationsvakt@gmail.com sa...

ulrika: Jupp, det rensar ur. :-)

fru kaos: "Skogås lockar och drar" - Haha, du är nog den ende som har sagt så. :-D

stella sweden sa...

Haha..idag...sista daaaaan på jobb, så när jag skulle fixa en massa adminsarbete o var ensam på denlillajävlakulturgården (iaf i kassorna, men värdshuset o glasblåseriet var befolkade) så flurrar det runt en gammal man med hustru? O de tar en heeel timme på sig att välja vad de ska köpa! O veeet du vad de till sist bestämmer sig för? (Nej så klart du int vet)
Joo, TVÅ (2) vykort a fem (5) kronor styck! O hade de int gått o strulat så mkt så hadd jag hunnit med en massa annat...suck..hatar vykort!
O nu får jag sääkert som AMEN i kyrkan bannor av herr ordverifiering för att jag dröööjt så...

Plastfarfar sa...

Do it, Stationsmannen. Locka folk till Skogås, vetja.

Martin Klasch sa...

Gör man (fler än du) fortfarande såna där taggiga vykort? Det borde man iaf. Snyggt gjort.

stationsvakt@gmail.com sa...

stella: Efter att ha funderat på saken så har jag kommit fram till att vykortens främsta uppgift inte var (är?) att skickas, utan är istället för fotografier för den som inte har kamera.

pf: Vi är precis lagom många här som det är. :-)

p-e: Ingen aning. Men för att göra taggarna scannade jag ett gammalt vykort och gjorde en photoshop-shape av taggarna.