fredag, augusti 15, 2008

Liv på Enceladus

Rymdfarkosten Cassini har passerat Saturnusmånen Enceladus. DN Vetenskap har en fin närbild på månen, som de har plockat från NASAs Cassini-sida. Själv vill jag veta mer om denna måne, så jag besöker Wikipedia.

Men vad i ...!? Wikipedia har en helbild på Enceladus, och jag ser något på den - en fossil. En STOR jäkla fossil. Se på den vänstra bilden, ser du den? Den täcker ju för tusan en stor del av ytan. På högra bilden har jag fyllt i konturerna.



En fossil (eller ett fossil, som jag har hört folk säga) är en förstenad organism, och det kan vara svårt att räkna ut hur varelsen egentligen såg ut när den levde - alla fantasifulla variationer av dinosaurier man har sett på film är ett exempel på det.

Man får helt enkelt ta sin fantasi till hjälp och fylla ut luckorna. Dock, det här står ju helt klart, kan jag räkna ut så mycket som det här: varelsen dog i sömnen - nattmössan tyder på det.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ser det inte ut som om han håller i en golfklubba också? Visste väl att golfare var aliens...

Jocke Andersson sa...

Det där är ingen golfklubba!!! Det ser ju vem som helst att det är ett vapen!!! Vi måste spränga Saturnus just in case!!!

stationsvakt@gmail.com sa...

velonistaguy/jocke: Det skulle kunna vara så här, att alien-typen håller en golfklubba i sin högra hand (vänster från oss sett), och en AK47:a i sin högra.

Pseudonaja sa...

Det här var riktigt bra! Jag kommer att fortsätta att surfa in här. Inte bara för de skapliga nyheterna utan även för de vetenskapliga nyheterna.

Daniel sa...

Det ser ut som att han kastar iväg både en fisk och en muffin med den tvåfingrade handen. Vilken action som fossileringen har fångat.

stationsvakt@gmail.com sa...

pseudo: Glöm inte de skapade nyheterna. :-)

antimonite: Du får första tjing på att knacka loss den, för fossiler borde ju räknas till geologi.

Cecilia N sa...

Tala om gubben i månen ...

stationsvakt@gmail.com sa...

Cecilia: Dätts hiss nejm. :-)

Anonym sa...

Pseudo: du har hittat helt rätt, som har hittat hit.

Anonym sa...

men hALLÅ!!
nån måste ju ha grävt de där groparna! vem annars kan göra så enorma gropar??! så ännu ett bevis för liv i rymden!!

stationsvakt@gmail.com sa...

NamlessCompulsiveUrge: ... Och den som gräver en grop åt andra .. :-)