onsdag, augusti 06, 2008

Sex mer eller mindre underliga saker om mig själv

En utmaning? Tja, det var ju ett tag sedan. Det är bloggen Min Ruta som ber mig redogöra för Sex mer eller mindre underliga saker om mig själv:

1: Jag har en slags förmåga att (oftare än normalt) få saker som pajar/låser sig att börja fungera. Då menar jag tekniska saker, som dotterns ipod eller datorer jag har haft. Jag har ingen aning om hur jag gör, för jag är inte det minsta tekniskt begåvad. Kanske har jag the magic touch, helt enkelt.

2: Jag har förmågan att ändra åsikt hur många gånger som helst inom en kort tidsrymd. Det kan föra med sig konstiga situationer, som till exempel att jag har bloggat om något och i kommentarerna "ställs till svars" för det jag har tyckt, och har svårt att försvara mig, då jag vid det laget tycker exakt som han/hon.

3: Jag har en känsla av att man ska samla på sig intryck och kunskaper inom de mest skilda områden. Inte för att man kan ha nytta av dem i livet, utan för att jag på något sätt "finns mer" då. Äsch, jag vet inte vad jag menar riktigt, och jag kan verkligen inte förklara.

4: Mitt luktsinne verkar ligga minst 10 gånger högre än genomsnittet.

5: Min fantasi har mattats av med åren, vilket är underligt och synd. Jag trodde verkligen inte att ens förmåga att levandegöra saker inuti huvudet kunde minska. Kroppsdelar kan sluta funka, beroende på psyket, åldern eller skador, men jag brukade alltid betrakta fantasin som något som låg utanför kroppen och därför inte kunde påverkas av något. Kanske är det så att man föds med ett ändligt föråd av fantasi, som man kan förbruka.

6: Jag vet inte om det är underligt eller ens ovanligt, men men jag har aldrig trott att jag kan bli galen/sinnessjuk. Jag kan tänka mig minst en miljon saker som kan hända med min kropp, men möjligheten att jag skulle drabbas av psykiska problem finns inte ens på kartan. (Fast jag kanske redan är sinnessjuk - se punkt 3.)

Sådärja, nu kan den som har tråkigt eller känner behovet av att blogga, men inte har nåt att blogga om, också fundera ut sex saker.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Punkt nr 2 stämmer även på mig. Vindflöjel är mitt mellannamn. Det värsta är att jag ofta inleder åsikten med "Så här ÄR det ..." och nästa dag kan jag tycka helt annorlunda.

Åsikter är som kalsonger. Det är snuskigt att inte byta.

Pseudonaja sa...

Den här kroken högg jag stenhårt på...

stationsvakt@gmail.com sa...

frk: "Åsikter är som kalsonger. Det är snuskigt att inte byta."
Bra ordspråk, det ska jag försöka komma ihåg.

pseudo: Visst nappar det. :-)

Peace in mind sa...

Jag skulle verkligen vilja ha din inställning till kunskapsinhämtande. Men tyvärr...det går bara inte. För många museibesök, guidade fornvandringar, och kulturtvång har gjort att lilla jag sätter klackarna i backen direkt. Vill inte förkovra, inhämta nytt, bilda mig. Oborstad, obildad och omogen!

carulmare sa...

Jag tror du är helt normal i fråga om nummer 6. Inte för att jag vill skrämmas, men jag trodde ju inte heller att jag kunde bli galen. Det var för att jag inte förstod. Jag trodde 'galen' betyder att man blir annorlunda, som person. Att man lägger sig till med en ny uppsättning tankar och känslor, galna sådana. Men det handlar mera om att bli inträngd i ett hörn och tvungen att sparka sig loss. Då kan man förvisso göra märkliga saker, under en tid. Men ofta är det det 'normala' som får det att hända, som tvingar en att bli galen. Man har känt att man måste vara på ett visst sätt, men vid ett visst tillfälle i livet orkar man kanske inte längre. Då kan man bli galen, för att ge sig själv ett större utrymme. Lära sig att det finns flera sätt att se.

Men jag tror inte att du blir galen. Du verkar att vara en mera flexibel person än vad jag var. Nummer 2 tyder ju på det! :)

Dethär är förstås bara en typ av galenskap. Men det lät lite som om det var den som du hade i tankarna.

stationsvakt@gmail.com sa...

anna: Man måste ha en säkerhetsventil. I mitt fall heter ventilen uselt minne; jag blir aldrig full med kunskap. :-)

carulmare: Då ska jag försöka se till att inte bli inträngd i nåt hörn. Och jag hoppas att du har hittat vägen ur ditt ordentligt.

Peace in mind sa...

Ok, då så...känns genast lättare att bära bördan! Jag tog mig förresten friheten att göra min egen crazy-list.

stationsvakt@gmail.com sa...

anna: "Crazy-list". :-D

Översättarhelena sa...

Vi borde ha en lukttävling nån gång! Om någon kompis hade glömt ett par vantar hemma hos oss när jag var liten kunde jag lukta mig till vems de var.

stationsvakt@gmail.com sa...

ö-helena: Haha, rena Saida. :-)

Pseudonaja sa...

Det är händelsevis inte så att du i själva verket är hund?

stationsvakt@gmail.com sa...

pseudo: Nix, bara vanlig människa. :-)