måndag, september 01, 2008

Klart du klarar det, Fredrik


---
Läs även andra bloggares åsikter om ,
(filmen är ett montage, och kommer från när F.R besökte ett slakteri)

8 kommentarer:

Landet som gud glömde sa...

Om han vill leva i Sverige så kanske han ska läsa på lite om svensk kultur och svenska värderingar och sluta att hyllaislam dagarna i ända.

Anonym sa...

Man brukar få säga åt folk att skriva ihop, men föregående insändare behöver skriva isär!

Assalamu alaikum på dig med.

Landet som gud glömde sa...

Abdullahpådigsjälv.

Anonym sa...

Vad fina regler du har, ja ingen får givetvis säga emot dig och om nån gör det så är dom förstås "PK"!

Vi har något som kallas religionsfrihet om du inte visste det?

Halah-slakt får endast utföras i Sverige om djuret är bedövat enligt lagstiftning. Om du har några belägg för att Reinfeldt vill luckra upp den lagen så får du gärna publicera belägg för det, jag har då inte sett något som pekar åt det hållet än!

Landet som gud glömde sa...

Om man ska tro Reinfeldt så är han för halalslakt på kristna. Har inte hört honom ta avstånd från de rop som skalla i våra svenska moskéer "döda alla kristna och judar" har du?

stationsvakt@gmail.com sa...

lsgg: Det är inte dagarna i ända.

kalle: Det är ju det som är det fina med att ha en egen blogg - att man själv får sätta upp reglerna.

lsgg igen: Du gillar inte Reinfeldt va?

Anonym sa...

Ok, flera saker jag känner att jag måste påpeka här. Får kycklingar och grisar slaktas med skäktning idag. De bedövas med el viket alla muslimer utom de puckade inser inte bryter mot andan i påbudet mot att orsaka onödigt lidande genom att dra ut på slakten. Dessutom så slaktas det av kristna, vilket innebär att det automatiskt blir halal. Skulle man vara osäker på huruvida köttet är slaktat av en kristen, jude eller muslim; vilket är ett av kraven för att det ska vara halal, får man be en bordsbön över det själv, vilket man som god muslim bör göra i vilket fall istället för att delegera den uppgiften till han som slaktar!, då BLIR det halal. Grisen utgår naturligtvis av andra anledningar, den äter muslimer bara i nödfall. Påbudet mot gris är visserligen inte alls lika strikt som det i andra mosebok, men de flesta muslimer tar det på större alvar än vad kristna tycks göra. För övrigt kan den intresserade kolla vad Moses har att säga om kräftor....

Så det finns inte så många belägg för att påstå att halalslakt är förbjudet i Sverige. Möjligen kan man säga att skäktning av kor inte anses ok om kon är obedövad. Allt annat slaktas enligt den metod som muslimer föredrar, ironiskt nog även grisar. Vem vill ha ljust ko-kött i viket fall? Blä...

stationsvakt@gmail.com sa...

mumfi: Nå, hela köttindustrin är konstig. Bara grejen att det är en industri. Alla småorter borde ha egna djur. Skogås, där jag bor, borde ha egna kor och eget slakteri. Så borde det funka. Och så snälla avrättningssmetoder.