måndag, november 10, 2008

Bilden skulle kunna vara fejkad, men det är den inte

Moderskeppets labb skrivs det om bilder som alla tror är photoshoppade, men som kanske inte är det. Det tangerar en grej jag upptäckte nyss. Jag satt och frilade en bild på Gudrun Schyman, inte av någon särskild anledning annat än att jag ville hålla mig sysselsatt, och då såg jag en konstig grej.

Ena delen av Schymans glasögon tycks vara halvt ihopsmält med hennes näsa. Det här var en bild jag tog på prideparaden i somras. Hon stod en bra bit bort och dessutom har jag inte världens bästa kamera. Pixlarna föll som de gjorde utan att jag hade något med saken att göra.

Om det nu skulle finnas något intresse av att tro att Schyman var photoshoppad dit - att hon inte gick i prideparaden på riktigt - ja då skulle det vara lätt att hävda att bilden är falsk, och att det konstiga med näsan är en photoshop-miss. Men så är det inte, utan det blir så här med bilder ibland.

Gudrun Schyman går i prideparaden.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Daniel sa...

Jag är 100% säker på att bilden är korrekt (om än suddig) och att hela problemet ligger att näsryggens kontur inte syns som den ska och att det som glasögat "glider över" helt enkelt är hennes vänsterkind bara.

Det tog mig faktiskt en stund innan jag förstod vad problemet var med bilden så som du menade (avd brorduktig-kommentarer).

stationsvakt@gmail.com sa...

terra: Aaaah! Där har vi det. För mig är det otroligt svårt att se det du säger, och det kan kanske ha med skärminställningar att göra. Men naturligtvis har du rätt.

stationsvakt@gmail.com sa...

terra igen: Men jag borde kunnat ha räknat ut det, för en sådan knöl på näsan har hon ju normalt inte.

Abolin sa...

Är det någon annan än jag som ser ordet häxa på näthinnan samtidigt som jag ser hennes näsa? I vissa fall är det rätt med en liten plastikoperation....

stationsvakt@gmail.com sa...

abolin: Fast här verkar kindbenet ha smält ihop med näsan, med resultat att näsan ser för knölig ut.

Anonym sa...

Är det årsringar kring halsen?!
:-) Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Afrikanska halsringar - hudfärgade. :-)