måndag, december 01, 2008

Siewert Öholm har börjat blogga

Jag tror nämligen inte alls att bloggandet på ett avgörande sätt är framtidens demokrati. Tvärtom kan det bli framtidens klassamhälle. De som skriver och de som är utanför.
Hos mymlan får jag reda på att bloggmotståndaren Siewert Öholm har börjat blogga, och det som står ovan har han skrivit. Jag håller inte alls med honom. Jag tror det är tvärtom - att de som förut inte vågade komma in i matchen för att de trodde att de inte kunde skriva, de bloggar nu istället och har ett ord med i laget.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

11 kommentarer:

Daniel sa...

Öholm känner bara sitt journalistiska monopol hotat. Han är van att vara en sådan som ensam kan skriva, nu när skaran som kan skriva har ökat så är hans roll hotad.

stationsvakt@gmail.com sa...

Terra: Jupp, nu är han snart lika marginaliserad som en vanlig insändarskrivare. :-)

Christina sa...

"Ta det lugnt. Det gör inget om du missar min blogg"

...skriver Siewert. Nä, just det.

stationsvakt@gmail.com sa...

Christina: Precis som med alla bloggar alltså, så även han. :-)

Anonym sa...

Egentligen fel när det bara är en mycket liten del fortfarande av invånarna som är intresserade av datorer och en ännu mindre del av dessa som nu har en dator som i sin tur bloggar.Ge er ut i Sverige och titta runt i stugorna så blir nog svaret en överaskning för många där detta även är en generationsfråga.Så då borde ju slutsumman bli att som vanligt ett fåtal inbillar sig att de för en Demokrati som nu nuvarande regering med samma fåtal misslyckas med !?.Men visst,jag håller med på att det alltid är underbart när en dröm blir tolkad som sanning,vilket sällan är fallet.

PelleTrix

stationsvakt@gmail.com sa...

pelletrix: jag tror bloggarna bidrar till demokratin genom att via dem belyses saker från så pass många olika håll, att man då kan sålla sig till en egen helhetsbild.

Ozjeppe sa...

De seriösa, kunniga bloggarna från alla flanker behövs mer än någonsin som spegling av gängse media! De har iaf sannerligen fått mig att se på både samhället, politiken och kulturen med oanat vidgade vyer. Och då har jag bara varit stadig läsare i ca 2 år! Så lugn i början Öholm, det är OK att vara dinosaurie ett litet tag innan man fattar vitsen!

stationsvakt@gmail.com sa...

Oz: Innan han vet ordet är står han där med pumps och push-up och mobilkameran i hand framför spegeln och skriver rubriker som 'dagens outfit'. :-)

Ozjeppe sa...

Och är Gucci- & Twilfit-sponsrad upp över öronen. Brrr...
Nä, Sivert lille, teknikens framsteg bits inte. Eller, jo den gjorde väl det lite när du ledde TV-debatterna om "Videovåldets och "Satanistrockens" hot mot ungdomen, va?

Ozjeppe sa...

Siewert stavar han ju sig förstås... (Skämsmössan på)

stationsvakt@gmail.com sa...

Oz: I bloggkloaken stavar vi som vi vill. :-)