onsdag, december 17, 2008

Staël von Holstein kickad

Johan Staël von Holstein har skrivit sin sista kolumn i Metro, vilket är trist. Inte för att jag höll med om det han skrev, men för att han (i motsats till de flesta kolumnskrivare) stack ut. Resumé berättar att det var pga detta utstickande han slutar; kicken, helt enkelt.

Tidningars kolumner (eller krönikor, om man vill låta lite finare) funkar egentligen precis likadant som vanliga bloggposter. Är de mjölkaktigt menlösa är de ointressanta. Resulterar inte läsningen i ett förfasat ögonbrynshöjande, ett eftertryckligt medhålls-nickande, ett förvånat haktapp eller en skeptiskt huvudskakning, ja då är det ju inte så jäkla intressant.

Förresten har bloggar en fördel gentemot kolumner, kom jag just på. Bloggposter kan faktiskt tillåta sig att vara lite menlösa ibland. Om man följer en personlig blogg kan denna skenbart menlösa post vara en del av ett längre och sammantaget intressant flöde.

Men kolumnskrivaren har en fördel gentemot bloggskrivaren också. I Resumé-artikeln jag länkar till här ovan står det att Johan Staël von Holstein fick 4000 spänn per grej han skrev, och det lär inte många, om ens några, bloggare tjäna.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

15 kommentarer:

Bengt sa...

Säger som du. Jag håller inte med det han skriver men kul när någon sticker ut litet...

Johnny sa...

Bengt: Eller hur ... fan, ska man tjäna 4000 per grej borde man ju sticka ut åtminstone något. Att säga det som alla andra redan säger och tycker är ju meningslöst.

Peace in mind sa...

Haha, du anar inte vad jag tjänar på mitt bloggande...söta taxvalpar och en o annan blomkruka...ack så lönande...:)

Johnny sa...

Pim: Jag har förresten tjänat en aloe vera av plastfarfar, och det är ju inte dåligt. :-)

Plastfarfar sa...

Just det, Hr Kaktusodlare Stationsvakt om jag får fråga. Hur går det för telningen i fråga?

Peace in mind sa...

Va? Orättvist....Skörda saften av den, tappa på flaskor och sälj dyrt...

Plastfarfar sa...

Off Topic, jag vet:

Men min 17 ½ år Sura Gamla Katt med njur- och strumaproblem förklarades i kväll vara i 'gott skick', med gardering för provsvaren som kommer i nästa vecka. Eftersom sådant är off topic på min blogg, så droppar jag det här och annorstädes i stället.

Vi firar Whisky och pepparkakor med ädelost som tilltugg.

...och en virre till Husse ;-)

Hälsa Aloen!

WV: bultanke. Hmm

Ullah sa...

Plastfarfar: klappa katten från mig.

Johnny sa...

pf: Den frodas och mår bra. :-)
Hoppas att även katten kommer att frodas i framtiden.

Magnus sa...

Mmm, visst bör en krönika sticka ut men ibland har jag bara lust att kommentera, typ "Min femårige brorson kunde skrivit det där". Krönikörer som gång på gång låter förstå hur storartat speciella, fritänkande och urkul de är, samtidigt som de framstår som psykopater (Anna Ekelund) eller rolighetsministrar (Virtanen, Schulman), du vet. Och det har ingenting med jantelagen att göra utan mer med en känsla av att tidningar inte bör lägga sig på samma nivå som Passagen eller Sourze.

Apropå att sticka ut: vad tänkte den här killens föräldrar på? http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4021632.ab

"Hur kan ett namn vara stötande?" Ja, just det.

Johnny sa...

magnus: "Hur kan ett namn vara stötande?" Å andra sidan borde man ju få heta vad man vill. Felet här är att namnet Adolf Hitler inte har kallnat riktigt ännu; han borde ha vänta en hundra år sådär. Julius Caesar framstod nog som ett dåligt namnval i mångas ögon en gång i tiden, till exempel, men nu borde det funka.

Magnus sa...

Johnny: BBC har en journalist som heter Julia Caesar (hon brukar prata ekonomi på BBC World) - tror dock inte hon är släkt med den svenska revylegenden.

Annars är mitt favvonamn på en historisk person Alexander Helphand. Rysk revolutionär och senare miljonär efter halvskumma affärer med Turkiet; han hjälpte Lenin att komma hem igen och att få stöd från tyskarna, men Lenin ville inte ha något att göra med honom utåt. Helphand är en förtyskning av det rysk-judiska "Gelfand", men det låter ju som rena gangsternamnet. Ytterligt passande! :-)

Johnny sa...

Magnus: Haha, Helpahand låter ju i alla fall betydligt trevligare än till exempel Scarface.

Martin Edenström Projektledare CMS sa...

http://www.kickad.nu :)

Johnny sa...

MEP CMS: haha, bra namn.