torsdag, januari 22, 2009

House on Haunted Hill färglagd

Antagligen finns det en massa fördomar mot att färglägga gamla svartvita filmer. Själv ser jag inga problem me't, i alla fall inte om man inte förstör originalet. Efter vad jag har förstått så har tekniken blivit allt vanligare, även om inte jag har sett så många exempel på't ännu.

Min kompis Paola, till exempel, har King Kong som köp-dvd hemma hos sig, och den innehåller både det svartvita originalet och en färglagd version. Jag har inte sett den färglagda , men jag vill. Jag ska fråga henne om jag får låna den."House on Haunted Hill" är en film från femtiotalet. Den gjorde i nyversion för omkring tio år sedan och var ganska okej i mitt tycke. Femtiotals-originalet är sevärd även om den är ganska corny. Originalet är i svartvitt.

Titta på bilden ovan. Den kommer från originalversionen men är nu färglagd. Det töntiga skimret är borta, åtminstone tycker jag det. Kolla på färgerna - det är ju skitsnyggt! "House on the Haunted Hill" är plötsligt en väldigt snygg film, som mycket väl tål att tittas på. Du kan titta på den här.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Har du fler tips om sajter som flash-candy?

Johnny sa...

p-e: Inte med samma fina kvalitet som flash candy, men den här brukar jag uppskatta:
http://www.filmschatten.org/

Anonym sa...

Thank you for noticing that Flash-candy has good quality encodes for you.

P-E Fronning sa...

Tack, Johnny!

Johnny sa...

Anonym: You're welcome. :-)

p-e: You're welcome. :-)